МИЛОРАД ДОДИК: Самостална Српска би за три године постала чланица ЕУ, одржава се илузија о БиХ

Novosti online

15. 05. 2021. у 12:19

СРПСКИ члан и председавајући Председништва БиХ Милорад Додик сматра да би Република Српска као самостална држава за три године испунила све захтеве које је поставила ЕУ и постала њена нова чланица, осврнувши се и на питање Косова и Метохије и политике двоструких стандарда.

МИЛОРАД ДОДИК: Самостална Српска би за три године постала чланица ЕУ, одржава се илузија о БиХ

Фото: РТРС/Срна

- Најефикаснији пут ка ЕУ је да се поделимо и да самостално испуњавамо услове за чланство - оценио је Додик у интервјуу за новинску агенцију АНА-МПА.

Када је реч о нон-пејперу који предвиђа промену граница на Балкану, Додик је рекао да није видео тај документ, већ само медијске извештаје о њему, нити зна ко је аутор, али да зна да у европским престоницама говоре о тим питањима.

- Дејтонским споразумом смо се разграничили, граница између Федерације БиХ и Републике Српске је успостављена, више од 70 одсто надлежности, битних за живот грађана су већ у ентитетима, зашто онда да се одржава илузија о БиХ коју нико у овом облику не жели - сматра Милорад Додик.

Он је додао да, са друге стране, постоји питање Косова и Метохије и поставио питање "како је неко замислио да тзв. Косову додели статус државе, отимајући земљу од Србије, а да Република Српска, власник своје територије, мора да остане у БиХ".

- Политика двоструких стандарда на тако малом подручју, бојим се, не може бити одржива - указао је Додик.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)