СЕРИЈА ПРОВАЛНИХ КРАЂА У ДЕРВЕНТИ: Покрали пазаре, моторне тестерре, тримере, ауто делове

Н. Ђурић

13. 05. 2021. у 23:59

ПОЛИЦИЈА трага за, највероватније, више лопова који су у ноћи између уторка и среде извршили серију тешких провалних крађа у дервентске радње, чији су власници ојађени за укупно више од 15.000 марака, сазнају „Новости“.

СЕРИЈА ПРОВАЛНИХ КРАЂА У ДЕРВЕНТИ: Покрали пазаре, моторне тестерре, тримере, ауто делове

Фото О. Матавуљ

Из добојске полицијске управе су навели да полицијски службеници ПС Дервента предузимају „потребне мере и радње у циљу проналаска једног лица или више њих која су у току ноћи извршила три кривична дела-тешка крађа“.

-Полицијској станици Дервента у среду је пријављено да је извршена провала у једну пољопривредну апотеку одакле су отуђене моторне тестере, тримери, новац и други предмети. Истог дана Полицијској станици Дервента пријављено је да је извршена провала и у два трговинска објекта у Дервенти, одакле је отуђен новац-саопштено је данас из Полицијске управе Добој.

Како „Новости“ сазнају, прва на мети лопова, од светири радње у градском насељу Луг, нашла се Пољопривредна апотека „Луг Петрол“, из које су лопови, уз моторне пиле, тримере, косачицу и друге предмете, покупили и пазар. Према пријави власника, причињена му је материјална штета од око 5.000 марака.

Власник „Електрона“, продавнице беле технике, кућанских и других апарата, засад је уочио и пријавио крађу око 180 марака.

Трећа тешка крађа пријављена је из трговине за продају ауто делова „СиМ Импекс“, где је власник у пазару и ауто деловима покраден за укупно чак 10.000 марака.

-Очито да је реч о добро извежбаној лоповској дружини, која је, веште провале у објекте, имала логистику, и највероватније такозване типере. О свему је обавештено и Окружно јавно тужилаштво Добој које се изјаснило да је реч о кривичним делима тешких крађа-казује наш извор.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)