ОТВАРАЈУ СЕ БИОСКОПИ И БАЗЕНИ: Републички штаб донео важну одлуку због епидемиолошку ситуацију

Р. С.

07. 05. 2021. у 15:43

РЕПУБЛИЧКИ штаб за ванредне ситуације одржао разматрао је на данашњој седници епидемиолошку ситуацију у Републици Српској, те донео нове закључке.

ОТВАРАЈУ СЕ БИОСКОПИ И БАЗЕНИ: Републички штаб донео важну одлуку због епидемиолошку ситуацију

Фото: Б.С.

У складу са повољнијом епидемиолошком ситуацијом, од 10.  маја до 24. маја дозвољава се рад биоскопа и базена у Републици Српској, уз строго придржавање мера прописаних од стране ЈЗУ Институт за јавно здравство.

Такође, у истом периоду се дозвољавају такмичарске активности спортских организација и спортиста у групама до 30 особа, без присуства публике или других особа које нису акредитоване од стране организатора.

Раније донесене мере и даље остају на снази.

Републички штаб за ванредне ситуације данас је усвојио закључке о расподели вакцина, те задужио ЈЗУ Институт за јавно здравство РС да изврши расподелу вакцина здравственим установама.

Реч је о расподели 25.000 доза компоненте И Спутник В вакцине и 49.300 доза произвођача Синофарм.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

zoran

07.05.2021. 20:04

Cim se oseti malo poboljsanje, vracamo se starim navikama uz dozvolu drzave, pa kad se stanje pogorsa, naravno mi smo krivi, ma na pamet mi ne pada da idem na bazene, a jos manje u bioskop, jacam imunitet sa opc acerolom, udisem cist vazduh uz ruski preciscivac vazduha i drzim se svoje kuce, tu sam najsigurniji.