РУСКИ ЛЕКАРИ ОДРЖАЛИ ПРЕДАВАЊЕ У БИЈЕЉИНИ: Пренели искуства колегама

В. Митрић

07. 05. 2021. у 13:18

У ОКВИРУ тродневне посете Болници “Свети Врачеви” у Бијељини, руски медицински стручњаци, директори болница, одржали су предавање о значају примене стандарда у раду болничких установа у редовним и ковид условима.

РУСКИ ЛЕКАРИ ОДРЖАЛИ ПРЕДАВАЊЕ У БИЈЕЉИНИ: Пренели искуства колегама

Фото: В. Митрић

Све представљене здравствене установе су акредитоване и имају ИСО 9001, али и друге ИСО стандарде, који се тичу безбедности, квалитета хране и друге квалитете. У оквиру предавања руски лекари су колегама из Бијељине пренели искуства у различитим областима рада, начину организације, од пријема болесника до стационарног лечења.

Своју политику рада, мисије и визије, управљање и контролисање залихама лијекова, улогу и рад медицинских техничара и низ других информација које су гости из Русије изнели на предавању, потврдили су значај стандардизације процедура које се једним делом спроводе у овој здравственој установи.

Фото: В. Митрић

На крају предавањаб директор болнице „Свети Врачеви“ професор др Златко Максимовић је изразио захвалност на размени драгоцјених искустава руских колега, “ који ће бити од велике користи нашој здравственој установи у њеном будућем раду”.  

-Квалитет је инвестиција која се увек исплати. Једни долазе и пролазе, а квалитет остаје. Данас сам пуно тога научио. Ми идемо корак испред других, као што и ви идете корак испред других у вашој земљи - изјавио је Максимовић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

KLIKNITE ZA VIŠE VESTI

Коментари (0)