ЂУРЂЕВИЋУ ГОДИНУ ДАНА ЗАТВОРА: Осуђен због помагања Чамберу након убиства навијача Душка Савановића

О. МАТАВУЉ

07. 05. 2021. у 13:12

ОКРУЖНИ суд у Бањалуци осудио је Милана Ђурђевића (43) из Лакташа на годину дана затвора због помагања Далибору Чамберу након убиства навијача ФК "Борац" Душка Савановића (24) и рањавања Алексе Бабића (22).

ЂУРЂЕВИЋУ ГОДИНУ ДАНА ЗАТВОРА: Осуђен због помагања Чамберу након убиства навијача Душка Савановића

Фото: Новости

Ђурђевић је почетком седмице признао кривицу за помоћ учиниоцу после извршеног кривичног дела, чиме се одрекао права на суђење.

Злочин се догодио у новогодишњој ноћи 31. децембра прошле године на бензинској пумпи "НИС Петрол" у Трну код Лакташа. У пресуди се наводи да је на паркингу пумпе дошло до сукоба оптужених са Савановићем и Бабићем.

Током обрачуна Чамбер је извадио пиштољ "ЦЗ" калибра 9 милиметара пара и испалио хитац у задњи леви точак "мерцедеса ГЛК 220". Бабић и Савановић аутомобилом су покушали да се удаље, али их је Чамбер зауставио. Када је Бабић изашао из возила Чамбер је према њему испалио хитац, погодивши га у лево стопало, да би потом кренуо за њим. У том тренутку Савановић шаком удара Чамбера, који пада на под и из лежећег положаја испаљује трећи хитац у леђа Савановићу. Младић је задобио прострелну рану карлице и трбуха, што је довело до унутрашњег крварења услед чега је преминуо у УКЦ РС.

Након злочина Ђурђевић је аутомобилом "мердецес Ц класе" одвезао Чамбера с места злочина како би му помогао да прикрије пиштољ и друге трагове. Ђурђевићева одбрана је у завршној речи тврдила да је Чамбер претходно уперио пиштољ у њега, те да га је одвезао кући у страху за свој живот.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

KLIKNITE ZA VIŠE VESTI

Коментари (0)