ВЛАДА УСВОЈИЛА ОДЛУКУ: Висина школарина у Српској остаје иста

Р. С.

06. 05. 2021. у 12:54

ВЛАДА Републике Српске усвојила је на данашњој седници одлуку о броју студената који се уписују у прву годину студија у академској 2021/22. години на јавним високошколским установама, те одлуку о висини школарине за редовне студенте.

ВЛАДА УСВОЈИЛА ОДЛУКУ: Висина школарина у Српској остаје иста

Фото: Б.С.

- Школарине за све студијске програме су одређене на нивоу из претходног периода. Висина школарина у Републици Српској није се мењала у последњих десет година и према свим расположивим подацима и анализама, школарине у Републици Српској су далеко најниже у односу на наше окружење - навели су данас из Владе РС.

Министарство је у највећој мери уважило предлоге које су доставиле јавне високошколске установе. Овом одлуком је предвиђено да плаћања школарине буду ослобођени сви редовни студенти који су први пут уписали прву годину првог и другог циклуса студија.

Плаћања су ослобађене поједине категорије студената  - деца погинулих и несталих бораца Војске РС, деца ратних војних инвалида, инвалиди ВРС, студенти са инвалидитетом, деца без оба родитеља, те студенти из породица са два или више студената првог циклуса студија.

Када је у питању предлог плана уписа, ресорно министарство је у већој мери уважило предлоге уписних квота које су доставиле јавне високошколске установе, те их усагласило са бројем студената који је одобрен за упис у претходној академској години.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

KLIKNITE ZA VIŠE VESTI

Коментари (0)