НОВИ УСПЕХ ВИРТУОЗА ИЗ БИЈЕЉИНЕ: Мали хармоникаш Ђорђе Перић освојио још један Гран-при

В. Митрић

29. 04. 2021. у 22:43

ЈЕДАНАЕСТОГОДИШЊИ виртуоз на хармоници из Бијељине Ђорђе Перић освојио је још један Гран – при, овај пут у Лисабону, и тако забeлежио 87 награду.

НОВИ УСПЕХ ВИРТУОЗА ИЗ БИЈЕЉИНЕ: Мали хармоникаш Ђорђе Перић освојио још један Гран-при

Фото: В. Митрић

Фестивал "Португал Арт Царнивал" у Португалу одржан је у онлајн формату и окупио је више од  300 такмичара из 20 земаља - Шпанија, САД, Малезија, Русија, Украјина, Литванија, Бјелорусија, Пољска, Естонија, Чешка, Латвиа, Индонезија, Индија, Француска, Грчка,  Аустрија,  Бугарска, Италија, Босна и Херцеговина, Португал.

Млади Перић је ученик Музичке школе "Корнелије Станковић" у Бијељини, у класи професора мр Славише Перића.

У дисциплини инструментални жанр, узрасне категорије 10 година и старији, Ђорђе је био најбољи, а жири фестивала му је доделио Гран- при као победнику целокупног такмичења.

У дисциплини камерни ансамбли категорије до 16 година, Ђорђе Перић наступио је заједно са Амаром Ћосићем и Дејаном Бјелобабом и освојили су злато.

Директору Музичке школе “Корнелије Станковић” Славиши Перићу у Лисабону је добио признање за професионализам, креативна достигнућа и високо квалитетну обуку лауреата свих узраста.

Професор Славиша Перић је истакао да је поносан на све досадашње  постигнуте резултате ученика који на најбољи могући начин промовишу земљу и регион на међународним фестивалима широм Европе.

Постигнутим резултатима постали смо препознатљиви широм Европе, а наши ученици су на овај начоин најбољи културни амбасадори наше земље - нагласио је Перић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)