СУДИЈА ИЗА РЕШЕТАКА! Окружни суд у Бањалуци одредио једномесечни притвор Небојши Пејовићу, који се терети за трговину утицајем

О. МАТАВУЉ

23. 04. 2021. у 18:36

ОКРУЖНИ суд у Бањалуци одредио је једномесечни притвор судији бањалучког Основног суда Небојши Пејовићу који је ухапшен у акцији "Барка" након што је у означеним новчаницама примио мито у износу од 1.000 евра.

СУДИЈА ИЗА РЕШЕТАКА! Окружни суд у Бањалуци одредио једномесечни притвор Небојши Пејовићу, који се терети за трговину утицајем

Фото Д. Поздеровић

Пејовић се терети за кривично дело трговина утицајем. Како сазнају "Новости", током саслушања у тужилаштву, као и на рочишту за притвор Пејовић није износио одбрану и бранио се ћутањем. Тужилаштво је притвор затражило сматрајући да постоји бојазан да ће боравком на слободи ометати поступак утицајем на сведоке (што је суд прихватио). С друге стране, одбрана се противила притварању, тражећи да се Пејовић пусти да се брани са слободе.

Портпарол Републичког тужилаштва Драгица Тојагић каже да се Пејовићу на терет ставља да је од власника једног привредног друштва тражио и 21. априла примио новчани износ од 1.000 евра.

- Осумњичени је за тај износ нудио помоћ и повољан исход поступка за привредно друштво оштећеног С. Х. који је поднео захтев за упис друштва у судски регистар код Окружног привредног суда у Бањалуци - рекла је Тојагићева.

Незванично сазнајемо да С. Х. због одређених проблема са називом предузећа није успевао да изврши регистрацију, па му је Пејовић обећавао да му то може "средити" код другог судије за износ од 1.000 евра. Оштећени је све пријавио истражним органима и у сарадњи са СИПА договорио је састанак са судијом Пејовићем у ресторану у Слатини код Бањалуке. Тада му је предао тражени износ у означеним новчаницама и судија је ухваћен на делу. Примопредају новца пратили су инспектори СИПА и Пејовић је убрзо ухапшен. По налогу суда извршен је претрес и код њега је пронађен спорни новац, а одузети су и други предмети који ће послужити као доказ у даљем поступку.

НАСТАВЉЕНА ИСТРАГА

ИСТРАГА у овом предмету није окончана и, како сазнајемо, тужилаштво наставља да испитује да ли је судија Пејовић у целом случају био усамљен. Проверава се да ли је поступао на "своју руку" или је евентуално био у дослуху са судијом привредног суда, који је био задужен за предмет оштећеног (С. Х.)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)