ПРОСЛАВА ДАНА БАЊАЛУКЕ: Пријем за младу глумицу Биљану Чекић

С. М.

22. 04. 2021. у 18:15

ГРАДОНАЧЕЛНИК Драшко Станивуковић уприличио је пријем за младу глумицу Биљану Чекић, добитницу награде Града младима.

ПРОСЛАВА ДАНА БАЊАЛУКЕ: Пријем за младу глумицу Биљану Чекић

Фото: А. Чавић

Станивуковић је рекао да му је изузетна част што је пријатном посетом наше драге Биљане Чекић, која је играла улогу Даре у филму „Дара из Јасеновца“ започела данашња прослава рођендана нашег града и 76 година од ослобођења Бање Луке од фашизма.

-Срећан сам јер млади људи преузимају улогу у друштву и свим важним друштвеним процесима и данас као што знате Бања Лука додјељује посебну награду, намијењену за младе, као вид посебног признања, које ће ове години отићи у руке наше драге Биљане Чекић-наше Даре, чији је надимак одјекнуо у целом региону и на свим местима у свету, где живи наш народ,нагласио је он.

Ова награда јесте лична, али како је навео градоначелник – истовремено и награда за све глумце у филмском остварењу „Дара из Јасеновца“, као и подстрек свим младима да наставе да се афирмишу и дају свој допринос друштву.

Фото: А. Чавић

Градоначелник Станивуковић и Биљана Чекић

-Као што знате и наш град Бања Лука је тог 22. априла ослобођен од фашизма, а та херојска особина борбе за слободу задржана је у темељима нашег града до данас, када је и даље присутна борба за различита права и слободе – казао је градоначелник.

Казао је да се данас уједно обележава и годишњица Дана пробоја јасеновачких логораша, те да је било планирано емитовање филма „Дара из Јасеновца“, у којем је наша Биљана одиграла главну улогу, али да, нажалост, тренутно није могуће због епидемиолошке ситуације. Најавио је да ће чим околности буду дозвољавале, ова замисао бити реализована у знак сећања на највеће стратиште српског народа у новијој историји и његове највеће борбе за слободу.

Фото: А. Чавић

Градоначелник Станивуковић и Биљана Чекић

На састанку, којем је присуствовао и отац младе глумице Биљане Чекић поручено је да су им врата Града Бање Луке отворена, те да је Град спреман да пружи сву неопходну подршку у даљем раду Биљане Чекић, пред којом је неминовна једна блистава глумачка каријера.

-Драго ми је што сам баш поводом рођендана Бање Луке у посјети код градоначелника Драшка Станивуковића, којем се овом приликом захваљујем на свим почастима,рекла је Биљана.

Навела је да јој много значи што је учествовала у пројекту снимања филма, којим је приказана истина о Јасеновцу и ономе што је наш народ тамо преживио.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)