ВУЈОВИЋУ 15 ГОДИНА ЗАТВОРА: Пресуда зa убиствo Петра Бајчетића у Билећи

О. М.

22. 04. 2021. у 13:42

ОКРУЖНИ суд у Бањалуци осудио је Миљана Вујовића (39) на 15 година затвора због убиства Петра Бајчетића, власника кафића "НН" у Билећи.

ВУЈОВИЋУ 15 ГОДИНА ЗАТВОРА: Пресуда зa убиствo Петра Бајчетића у Билећи

Фото: МУП РС

Вујовић је оглашен кривим за организовање злочиначког удружења и тешко убиство. У пресуди се наводи да је злочиначко удружење организовано у септембру 2016. године с циљем вршења изнуда и отмица, а чији су чланови постали Ђорђе Радмиловић, Срђан Денда, Гаврило Бјелица и још једна неидентификована особа.

Вујовић је осмислио план да заједно са Радмиловићем, Дендом и непознатом особом отму Петра Бајчетића због нерашчишћених односа.

Првобитни план је би да отму Бајчетића када возилом наиђе путем Билећа - Требиње. Вујовић је у међувремену сазнао да Бајчетић неће отићи на пут, па је изменио план. Заједно с непознатиом особом Бајчетића је сачекао испред његове зграде у улици Алексе Шантића у Билећи. Када је Бајчетић изашао из аутомобила Вујовић и помагач покушали су да га угурају у возило, али им је Бајчетић пружио отпор и у том нагуравању погођен је с два хица из пиштоља и подлегао је на путу за болницу у Подгорици.

Вујовић је након злочина умакао и непуне две године се налазио у бекству. На основу међународне потернице ухапшен је у Београду и изручен правосуђу Српске.

У овом случају Радмиловић је раније осуђен на 16 месеци затвора, Денда на 13 месеци, Бјелица на годину дана. Осуђен је и бивши припадник МУП РС Драган Шаренац на шест месеци затвора, јер је Вујовићу помагао у уклањању трагова. Међутим, нико од њих није учествовао у убиству Бајчетића.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)