ПРЕТУКАО СТАРЦА, ПА ТЕЛО БАЦИО У БУНАР: Потврђена оптужница против Богдана Вајукића због свирепог убиства у Лакташима

О. М.

21. 04. 2021. у 15:43

ОКРУЖНИ суд у Бањалуци потврдио је оптужницу против Богдана Вајукића (23) из Кољана код Лакташа због тешког убиства комшије Гојка Веселића (76), чије је тело бацио у бунар.

ПРЕТУКАО СТАРЦА, ПА ТЕЛО БАЦИО У БУНАР: Потврђена оптужница против Богдана Вајукића због свирепог убиства у Лакташима

Фото: О. М.

Злочин се догодио 24. јануара ове године у селу Кољани, а Веселић се терети да убиство извршио на свиреп или подмукао начин.

У оптужници се наводи да је Вајукић у периоду од 18.30 до 19.30 часова ушао у кућу Веселића и након вербалног сукоба старца ја физички напао.

- Више пута ударио га је песницима по глави и тијелу, те му пригњечио грудни кош услед чега је дошло до поремећаја дисања због обостраног вишеструког прелома ребара, те других повреда услед којих је наступила смрт оштећеног - наводи се у оптужници.

Фото: О. М.

 

Појашњава се да се Вајукић наредног дана вратио у кућу Веселића. Са тела је скинуо доњи веш након чега је тело бацио у бунар у дворишту Веселићеве куће.

Фото: О. М.

 

Подсетимо, Вајукић је највероватније пре убиства покушао да опљачка суседну кућу. Укућани су дословно страховали за своје животе јер је разбио стакло на улазним вратима, провукао руку и изнутра покушавао да их откључа. Побегао је након што је чуо укућане како телефоном зову помоћ. Због покушаја те провале Вајукић је исто вече ухапшен. Сутрадан је пуштен на слободу и онда се вратио до Веселићеве куће и тело бацио у бунар. За злочин се сазнало тек 26. јануара након што је Веселићева кћерка, иначе инспекторка МУП-а РС пријавила очев нестанак, уочивши трагове провале на његовом имању.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)