ЂОРЂЕ ЗАБЛИСТАО У ПУНОМ СЈАЈУ: Нова признања младом Бијељинцу на фестивалима у Бугарској и Пољској (ФОТО)

В.Митрић

21. 04. 2021. у 13:02

ЈЕДАНАЕСТОГОДИШЊИ виртуоз Ђорђе Перић из Бијељине освојио је два Гран-при признања и 4 злата на фестивалима у Бугарској и Пољској.

ЂОРЂЕ ЗАБЛИСТАО У ПУНОМ СЈАЈУ: Нова признања младом Бијељинцу на фестивалима у Бугарској и Пољској (ФОТО)

Фото:В.Митрић

На фестивалу "Марина фантаси" одржаном од 15. до 20. априла у Бугарској у онлајн формату млађани Перић освојио два Гран-при признања у категорији соло инструментални жанр и дисциплини камерне музике узрасне категорије до 16 година заједно са Амаром Ћосићем и Дејаном Бјелобабом.

Перић је освојио и златну медаљу заједно са Дејаном Јовичићем у дисциплини камерни дуо, узрасне категорије до 12 година.

На фестивалу у Бугарској наступило је више од 500 такмичара из 30 земаља. Ђорђе Перић учествовао је и на 17. фестивалу "Диги-Таленти Виосна 2021" у онлајн формату на ком је освојио лауреатска звања, три златне медаље, у категорији соло, дуо (са Дејаном Јовичићем) и трио (са Амаром Ћосићем и Дејаном Бјелобабом).

Фестивал у Пољској окупио је преко 700 учесника из 34 земље.

- Радује ме свака освојена награда, а посебно сам срећан што сам освојио Гран-при у веома јакој конкуренцији. Трудићу се да и даље постижем успехе и представљам своју земљу на фестивалима широм света - рекао јеЂорђе Перић.

Ови успешни такмичари су ученици музичке школе "Корнелије Станковић" Бијељина - Угљевик у класи професора мр Славише Перића.

Ђорђу Перићу је ово 84 награда са међународних фестивала из 19 земаља.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)