ДИРЕКТОР ДОМА ЗДРАВЉА НУДИ ОСТАВКУ: Истрага у Приједору после скандала и пропадања вакцина против короне

О. МАТАВУЉ

15. 04. 2021. у 18:51

ДИПЛОМИРАНИ правник Слободан Јавор, в. д. директора Дома здравља у Приједору је Скупштини града понудио оставку као морални чин због скандала изазваног пропадањем 1.342 вакцине "спутњик" које су биле спремне за давање друге дозе старијих од 65 година.

ДИРЕКТОР ДОМА ЗДРАВЉА НУДИ ОСТАВКУ: Истрага у Приједору после скандала и пропадања вакцина против короне

Фото: О. М.

- Одговорно тврдим да сам као директор учинио све да бих спречио ово што се десило. Јавност треба да зна и то да ово није први прекид "хладног ланца", јер се слична ситуација у Дому здравља већ догодила пре годину дана. Тада је скупштинска већина, предвођена СНСД, разрешила тадашњу директорку Славицу Поповић из ДНС и поставила човека из СНСД. И, неколико седмица након што је преузео дужност, није нестало струје, већ кабал из фрижидера није био довољно утиснут у утичницу - објаснио је Јавор који је именован 15. марта, пре нешто више од три седмице.

Каже и да је - поучен искуством страначког колеге - посебну пажњу посветио чувању, па је учињено све да би се предупредио евентуални прекид "хладног ланца" - од набавке фрижидера, замрзивача, УПС, надзора и апликације која је пратила температуру унутар фрижидера.

ИСТРАГА

- У ИНТЕРЕСУ истраге које је покренута не могу да одговарам на новинарска питања, али сам задовољан што ће се надлежни позабавити овим немилим догађајем, јер само на тај начин можемо утврдити да је било људске одговорности - наглашава Слободан Јавор.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)