БАЊАЛУКА СИНОЋ ДОБИЛА БУЏЕТ: Након маратонског заседања напокон почело чишћење смећа са јавних површина

Р.С.

15. 04. 2021. у 13:00

НАКОН маратонског заседања Скупштине града Бањалука које је трајало око 12 часова, градски одборници су у 1.30 после поноћи, једногласно усвојили буџет Града за 2021. годину у износу од 149,77 милиона марака.

БАЊАЛУКА СИНОЋ ДОБИЛА БУЏЕТ: Након маратонског заседања напокон почело чишћење смећа са јавних површина

Фото: ГУ Бањалука

Политичке несугласице између градоначелника Бањалуке Драшка Станивуковића (ПДП) и скупштинске већине окупљене око СНСД-а трајале су данима, што је довело до опструкција око усвајања буџета и немогућности редовног сервисирања обавеза.

Након синоћњег усвајања буџета, данас од раних јутарњих часова су све расположиве екипе надлежних служби почеле са генералним чишћењем града.

Предузеће "Чистоћа" је наставило са редовним одржавањем јавне хигијене, а вечерњим часовима почеће и прање градских јавних површина и улица, и то прво Трга Крајине, а у наредним вечерима, у складу са временским приликама, и других површина.

Фото: ГУ Бањалука

 

Градоначелник Бањалуке Драшко Станивуковић истакао је данас да се почело и са припремама за обележевања  Дана града Бањалука 22. априла, као и да ће следеће седмице почети асфалтирање улица у појединим насељима и слично.

 - Представићемо 30 различитих пројеката  - рекао је Станивуковић и већ  за сутра  најавио нови колегијум за заказивање следеће градске скупштине.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)