ПОДРШКА ФИРМАМА ЗБОГ ОТЕЖАНОГ ПОСЛОВАЊА: Влада РС доделиће подстицаје, а ево и под којим условима

С. М.

14. 04. 2021. у 20:01

ВЛАДА Републике Српске је усвојила Уредбу о поступку доделе подстицаја за директна улагања, с циљем подршке фирмама у отежаним условима пословања изазваним пандемијом.

ПОДРШКА ФИРМАМА ЗБОГ ОТЕЖАНОГ ПОСЛОВАЊА: Влада РС доделиће подстицаје, а ево и под којим условима

Фото: Влада РС

Право на подстицај остварује се по основу пројекта, који подразумева набавку савремених технологија и опреме (нове или коришћене), и развој и иновацију.

Максимални износ подстицаја за пројекте вредности до 250.000 КМ износи 50.000 КМ, а за пројекте веће од 250.000 КМ максималан износ подстицаја је 100.000 КМ.

Планирана средстава за доделу подстицаја износе четири милиона марака, а јавни позив за доделу средства ће бити расписан у другој половини априла и биће отворен 30 дана, изјавио је Вјекослав Петричевић, министар привреде и предузетништва РС.

- С обзиром на то да се савремене технологије убрзано мењају, набавка нове опреме, као и иновације су услов за раст и развој домаће привреде како би ишле укорак са захтевима тржишта које очекује квалитетан производ и подизање услуга на један виши ниво - истакао је министар.

Инвестиције у технологију су важне нарочито у области прерађивачкке индустрије у којој се одвијају сложенији процеси производње.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)