ДОКТОР НЕГИРАО ОБЉУБУ: Суђење некадашњем начелнику Клинике за анестезију, његов ДНК на наочарима пацијента и чаршаву

О. М.

13. 04. 2021. у 11:47

ДОКТОР Дарко Голић, некадашњи начелник Клинике за анестезију и интензивно лечење УКЦ Републике Српске, негирао је кривицу у Основном суду у Бањалуци по оптужници за полно узнемиравање пацијента, који није био при свести.

ДОКТОР НЕГИРАО ОБЉУБУ: Суђење некадашњем начелнику Клинике за анестезију, његов ДНК на наочарима пацијента и чаршаву

Фото: О. Матавуљ

Голић је у суд дошао у пратњи адвоката Јадранке Ивановић. Пре судијом за претходно саслушање Спасеном Келеманом кратко је рекао да није крив и у наредном периоду биће заказан почетак главног претреса.

Злостављање се одиграло 19. јануара 2020. године у периоду од 19 до 22 часа у шок-соби УКЦ РС, а медицинско особље је затекло Голића како љуби пацијента у пределу лица.

У оптужници се наводи да је Голић дело починио у намери задовољавања полних страсти, искоришћавајући немоћ пацијента који је због повреде главе био на интензивној неги са рукама везаним за кревет, ради спречавања самоповређивања, након што се пробудио из коме после тешке саобраћајне несреће.

- Пацијент је био изван свести, а оптужени је у својству начелника и доктора оштећеног љубио у пределу главе и лица - наводи се у оптужници.

Фото: Принтсцреен

У раној фази истраге Голић се теретио за обљубу над немоћним лицем, за које је запрећена казна од две до 10 година затвора. У међувремену је дело преквалификовано у полно узнемиравање, које се гони искључиво на предлог жртве.

УЗНЕМИРЕЊЕ

У ДОКУМЕНТИМА из истраге наводило се да је пет сведока видело Дарка Голића да љуби пацијента у уста. Појединци су описивали да је Голићевим уласком у собу пацијенту пулс скакао до 150, док је супруга оштећеног сведочила да јој је муж био видно узнемирен у присуству оптуженог.

Након хапшења Голић је месец дана провео у притвору, а током истраге се бранио ћутањем. У решењу за притвор навођене су изјаве више сведока, медицинског особља с клинике, који су тврдили да је пацијент имао угризе по врату, и да су на постељи његовог кревета уочили крв и друге трагове који су указивали на сексуално злостављање. Истрагом је утврђено и да је Голићев ДНК пронађен на наочарима пацијента, чаршаву, као и пелени за одрасле.

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

Ljuba

13.04.2021. 17:58

Ово је заиста срамота, не само што је Др. Голић из часне и поштене породице, којој и сам припадам, него сигурно да није толико изопачен, да не би био у стању да обузда своје страсти, него да га надвладају исте па навалио на немоћног пацијента и уз све то оставио непобитне трагове а и толико сведока. То нису приче за малу децу, него за идиоте, за верне пратиоце ријалитија. Неда цела прича смрди на оне задње намештаљке неистомишљеницима и у борби за додворавање моћницима, како би се напредовало. Хоће ли се ико од тих који га кривооптужују застидети, па заиста хришћански признати, учиних неправду, али није касно да је исправим и оперем образ.