ШАХИСТИ ЗАСЛУЖИЛИ ПОДРШКУ: Градска управа помаже у организацији међународног турнира у Бијељини

В. М.

10. 04. 2021. у 12:03

ПРЕДСТАВНИЦИ бијељинских шаховских клубова „Светозар Глигорић“ и „Свети Георгије“ упознали су градоначелника Бијељине Љубишу Петровића са постигнутим успесима и оствареним резултатима на међународним такмичењима, као и о плановима за даљи развој шаха у Семберији.

ШАХИСТИ ЗАСЛУЖИЛИ ПОДРШКУ: Градска управа помаже у организацији међународног турнира у Бијељини

ФОТО: В. М.

- Овај састанак сам иницирао јер знам да Бијељина има веома успешне шахисте, који у претходном периоду, нажалост, нису имали довољну подршку Градске управе. Желим да Град помогне клубовима у организацији једног међународног шаховског турнира у Бијељини, који ће бити одржан у оквиру Пантелинских дана, и да се на тај начин одужимо нашим шахистима за изванредне резултате којима представљају нашу локалну заједницу - истакао је градоначелник Петровић.

Далибор Стојановић је једини шаховски велемајстор у РС и Бих који је осмоструки олимпијски репрезентативац БиХ  и освајач 11 медаља на Првенству Европе у шаху.

- Бијељина има најбоље младе шахисте у Републици Српској и БиХ и посебно смо поносни на вишедеценијске успехе наше омладинске школе, која је вероватно једина у Бијељини бесплатна за све полазнике - додао је Стојановић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)