ШАКИЋ НЕГИРАО ДА ЈЕ УБИО ЋУЛУМА: Ликвидација у Драгочају добија судски епилог

О. М.

09. 04. 2021. у 15:30

СИНИША Шакић (36) звани Кинез у Окружном суду у Бањалуци негирао је кривицу по оптужници за тешко убиство Славише Ћулума (34), који је изрешетан у сачекуши у Драгочају код Бањалуке.

ШАКИЋ НЕГИРАО ДА ЈЕ УБИО ЋУЛУМА: Ликвидација у Драгочају добија судски епилог

Фото: О. Матавуљ

Републичко јавно тужилаштво РС Шакића терети да је заједно и по претходном договору са непознатом особом набавио мотоцикл, који је користио за "извиђање" лица места где су планирали убиство, као и аутоматско оружје и муницију којим ће извршити злочин.

- Шакић и НН особа прилагодили су две локације у Драгочају, у пошумљеном појасу поред локалног пута који су користили за своје скривање и скривање мотоцикла, те за осматрање и извршење кривичног дела. Затим су 15. маја прошле године око 11.15 часова у засеоку Кочићи у заседи сачекали Ћулума који је возилом наишао путем - наводи се у оптужници.

Фото: О. Матавуљ

Појашњава се да су оптужени према возилу испалили најмање 22 хица из два аутоматска оружја, која су Ћулуму нанела тешке и по живот опасне повреде, услед којих је на месту остао мртав. Починиоци су мотоциклом побегли у непознатом правцу.

Ћулум се возио Голфом 6 макадамским путем, недалеко од своје куће. Убице су снимљене надзорним камерама како беже из Драгочаја. Били су обучени у маскирну одећу, док су преко глава носили мотоциклистичке кациге.

Фото: О. Матавуљ

Ћулум и Шакић су били блиски и чак су заједно хапшени, а онда су ”заратили” и у више наврата пуцали један на другог. Епилог тих сукоба била је смрт Недељка Ћулума, Славишиног брата, који је убијен у априлу 2010. године. Ћулумова екипа је тада пуцала и ранила Јована Јошила, који је узвратио паљбу и убио Недељка. Након суђења ослобођен је кривице јер је убиство починио у "нужној одбрани". Ћулум је због покушаја убиства Јошила и пљачке банке лежао у фочанском затвору из којег је изашао месец дана прије него што је убијен.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

ПОЛИЦИЈА ПОБРАЛА 440 СТАБЉИКА: У околини Дервенте откривена плантажа марихуане