ВЕШТАК У БОЛНИЦИ!? Суђење Браниславу Станивуковићу, оптуженом за тешко убиство, одложено за мај

О. МАТАВУЉ

08. 04. 2021. у 07:13

СУЂЕЊЕ Браниславу Станивуковићу (44) из Кукуља, оптуженом за тешко убиство невенчане супруге Милице Маринковић (33), одложено је за мај, јер још није урађено неуропсихијатријско вештачење које је тражила одбрана.

ВЕШТАК У БОЛНИЦИ!? Суђење Браниславу Станивуковићу, оптуженом за тешко убиство, одложено за мај

Фото: Приватна архива

Стојан Вукајловић, бранилац оптуженог, у Окружном суду у Бањалуци је појаснио да је неизвесно када ће вештачење бити урађено јер је Милан Стојаковић, који је ангажован за вештачење, заражен вирусом корона и смештен у болницу.

- То вештачење је веома битно да би се утврдило право стање оптуженог Станивуковића који има трауме и повреде из ранијег периода - рекао је Вукајловић.

Одбрана сматра да је Станивуковић дело починио у неурачунљивом стању и уверени су да ће то показати и вештачење које су затражили.

ЗЛОЧИН Место напада, Фото Д. Поздеровић

Раније је вештак тужилаштва Сања Вукадиновић Стојановић пред судом рекла да је оптужени у време извршења кривичног дела био у стању смањене урачунљивости до битно, али не битно. То значи да није ослобођен кривичне одговорности и да је способан да прати суђење.

ТУЖИЛАЦ ТРАЖИ ДОКАЗ БОЛЕСТИ

ОКРУЖНИ тужилац Татјана Нинковић била је неповерљива по питању болести вештака па је затражила да одбрана на следећем рочишту достави медицинску документацију о његовој болести.

- Добили смо информацију да је човек оболео од обостране упале плућа и не верујем да би се неко играо да каже да је тако, ако није. Верујем да ће нам вештак доставити доказе о томе - одговорио је бранилац Стојан Вукајловић.

Међутим, одбрана сматра да је налаз заснован на претпоставкама и личном мишљењу, те је зато затражила тимско вештачење. Тврдили су и да Сања Вукадиновић Стојановић приликом вештачења није користила комплетну медицинску документацију међу којима су ранији Станивуковићеве психијатријски налази, и подаци о фрактури лобање коју је залечио и слично.

Председник судског већа Драган Улетиловић суђење је одложио за 4. мај. Тада би, како је навео, осим саслушања вештака одбране требало да се изведу сви преостали докази, и изнесу завршне речи.

Тужилаштво Станивуковића терети да је од 2010. малтретирао и злостављао Милицу, да би је 20. јула прошле године полио бензином и запалио у Александровцу код Лакташа, наочиглед њене ћерке Слађане Маринковић. Милица је задобила тешке опекотине од којих је 3. августа преминула у болници.

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)