ПОМОЋ ВЛАДЕ СРБИЈЕ БИЈЕЉИНИ: Респиратори и медицински материјал за болницу "Свети врачеви"

В. Митрић

06. 04. 2021. у 23:56

ВЛАДА Републике Српске, посредством Института за јавно здравство РС, уручила бијељинској болници седам респиратора и заштитну медицинску опрему, који су поклон Владе Републике Србије у борби против пандемије корона вирусом.

ПОМОЋ ВЛАДЕ СРБИЈЕ БИЈЕЉИНИ: Респиратори и медицински материјал за болницу Свети врачеви

Фото: В. Митрић

Помоћник директора за медицинске послове болнице "Свети врачеви" у Бијељини примаријус др Нела Митровић захвалила се Влади Републике Србије која, како је навела, ни у најтежим тренуцима не заборавља на медицинаре у Српској.

- Одлуком Републичког штаба за ванредне ситуације РС од донације Владе Републике Србије нашој установи је додељено шест клиничких и један транспортни респиратор, као и 2000 партикуларних маски Н95 које користи медицинско особље у раду са ковид пацијентима - изјавила је др Митровићева.

Фото: В. Митрић

Она је навела да, захваљујући овој и  претходним донацијама, бијељинска болница располаже довољним бројем респиратора који су неопходни у лечењу тешких ковид болесника. Докторка Митровић је оценила епидемиолошку ситуацију као веома лошу, наводећи да је у Бијељини данас регистрован највећи број новозаражених у РС.

- У протекла 24 сата у нашем граду је регистровано 55 нових случајева позитивних на вирус крона, а у ковид болницама имали смо 11 пријема. Тренутно је на лечењу 95 обољелих од ковид 19, од тога је 24 на респираторима, а 54 на кисеоничкој терапији. Карактеристика овог епидемиолошког таласу је да иде са јако тешком клиничком сликом, оболевају млађе особе, па и они који претходно нису имали дијагностиковане хроничне болести, јако брзо, други или трећи дан заврше на респиратора - рекла је др Митровић.                            

Она је позвала суграђане да се придржавају епидемиолошких мера и да се вакцинишу, да би се што лакше изашло из епидемије вируса корона. Митровићева је навела да се у бијељинсклој болници против вируса корона вакцинисало до 70 одсто запослених, оцењујући да је то веома добро.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)