СКУП НАЈАВЉЕН ЗА 17 ЧАСОВА У БАЊАЛУЦИ: Мере релаксиране, угоститељи не одустају од протеста

Р.С.

05. 04. 2021. у 15:43

ДЕО угоститеља, малих предузетника и музичара из Републике Српске најавили су ће данас у 17 часова изаћи на протесте у центру Бањалуке, упркос томе што су ступиле на снагу релаксиране мере у Српској.

СКУП НАЈАВЉЕН ЗА 17 ЧАСОВА У БАЊАЛУЦИ: Мере релаксиране, угоститељи не одустају од протеста

Фото: "Новости"

Републички штаб за ванредне ситуације на јучерашној седници је донео одлуку да од данас могу радити баште кафића, а од четвртка сви угоститељски објекти, отворени су и тржни центри, а још прошле седмице дозвољен је рад фризерским и козметичким салонима.

Из удружење угоститеља "Хореца " нису задовољни досадашњим односом републичке власти према њима, а имају и низ нових захтева.

Између осталог, траже да се не ограничава радно време угоститељских објеката.

На данашној конференцији за новинаре су, заједно са представницима неких привредних делатности и музичарима, затражили исплату целе мининалне плате за март за све раднике којима је рад био онемогућен одлукама Штаба у РС, затим смањење ПДВ- а на 10 одсто, да се угоститељима струја не обрачунава као индустријска и друго.

Милош Станишић из Управног одбора удружења угоститеља "Хореца" казао је да је ово удружење јединствено у ставу да се протести данас организују.

-Време је да устанемо против људи које доносе овакве мере, јер их не доноси струка. Они су довели у блокаду музичаре, фитнес центре, спортске организације... Остављено је хиљаде људи на улици, 30.000 људи је остало без посла. Има 30.000 разлога за скуп данас у 17 сати - казао је Станишић.

Станишић је уједно и председник ДНС-а Бијељина, али тврди да иза протеста не стоји политика.

Из Занатско-предузетничке коморе Приједор су поручили да ће и део њиховог чланства данас доћи на протесте у Бањалуку, а придружиће им се и нека удружења која окупљају музичаре којима је око пола године забрањено извођење музике уживо.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)