ОШТРО УПОЗОРЕЊЕ УГОСТИТЕЉА РС: На издисају смо, не сносимо одговорност за протесте!

С.М.

04. 04. 2021. у 12:27

УДРУЖЕЊЕ послодаваца угоститељства и туризма Републике Српске "Хорека" саопштило је да је угоститељство дошло до самог издисаја након најновијих мера отварања свих привредних делатности, осим ове, те да су исцрпили све могућности преговора с Владом Републике Српске.

ОШТРО УПОЗОРЕЊЕ УГОСТИТЕЉА РС: На издисају смо, не сносимо одговорност за протесте!

Фото Д. Поздеровић

-Удружење Хорека, мада вољно, не види могућност разговора с Владом на досадашњи начин, без конкретних решења јер не жели да буде брана између власти и незадовољних послодаваца и радника, који су гладни или на ивици глади, као и читаве њихове породице", саопштено је из овог удружења.

Из "Хореке" напомињу да "од данас не сносе никакву одговорност за све последице и евентуалне масовне протесте угоститеља Републике Српске".

Из овог удружења поручују да не ради 12.000 људи, који неће добити плату, нити платити рачуне и остале фиксне трошкове, као и да је угрожено 30.000 чланова њихових породица.

-Обећањем Владе Републике Српске да ће им бити плаћен допринос за март, сви су имали стрпљења, мада не и плату од које се живи, али су се солидарисали и рекли - у реду, стрпићемо се седмицу или две. Сада је април. Отворено је све, осим угоститељства, наведено је у саопштењу.

Из "Хореке" питају ко ће од угоститеља и одакле платити закуп локала, претплату за интернет, кабловску ТВ, фискалну касу, обезбјеђење, регистрације возила, одржавање инвентара, као и од чега ће живјети породице угоститеља, да ли од шалтерске продаје кафе случајним пролазницима.

-Хорека потпуно, не само да разуме епидемиолошку ситуацију, већ пуну годину дана штити и раднике и госте, улажући новац да буде дио одбране против пандемије, на разне начине, али морамо и ми и наше породице да живимо и преживимо, наведено је у саопштењу.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)