ЧЕКАЈУ НОВО ПОРОДИЧНО „ГНЕЗДО“: Осмочлана породица Петровић укључена у пројекат стамбеног збрињавања “БХ 6”

В. М.

22. 03. 2021. у 21:17

ГРАДОНАЧЕЛНИК Бијељине Љубиша Петровић посетио је осмочлану породицу Миладина Петковића из Трњака која је укључена у Државни пројекат стамбеног збрињавања у оквиру регионалног стамбеног програма „БХ 6“.

ЧЕКАЈУ НОВО ПОРОДИЧНО „ГНЕЗДО“: Осмочлана породица Петровић укључена у пројекат стамбеног збрињавања “БХ 6”

Фото: В. Митрић

У домаћинству Петковић поред Миладина, који је пензионер, живе и његова два сина, снаха и четверо унучади. Због лошег стања стамбеног здања у којем тренутно живе, Комисија из Министарства за људска права и избеглице и Републичког секретаријата за расељена лица и миграције је одлучила да се не може реконструисати нити санирати. Како Петковићи на овој парцели немају решено имовинско стање предложено им је да купе плац, што су они обезбедили у Међашима, где бити изграђен нови стамбени обекат у складу са ИМГ стандардима према броју чланова домаћинства.

-Град Бијељина ће помоћи овој породици обезбеђивањем грађевинске дозволе и прикључака на комуналну инфраструктуру за њихов нови дом. Ми ћемо и даље чинити све што је у нашој моћи и надлежности да помогнемо свим угроженим породицама на територији Града Бијељина - истакао је градоначелник Петровић.

У току је израда пројектно техничке документације у Републичком секретаријату за расељена лица и миграције. По завршетку тог посла, Одељење за друштвене делатности града Бијељина наставља обраду документације, до издавања грађевинске дозволе за изградњу новог стамбеног објекта за породицу Петковић у Међашима.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)