СКУПШТИНА БАЊАЛУКЕ ПРЕД ОТКАЗИВАЊЕМ: Градски буџет доведен у питање, Станивуковић апеловао да се седница одржи

Р.С.

22. 03. 2021. у 16:11

СКУПШТИНА града Бањалука која је заказана за 25. март, навероватније ће бити отказана, што би могло да створи финансијске проблеме у највећем граду Републике Српске због неусвајања буџета.

СКУПШТИНА БАЊАЛУКЕ ПРЕД ОТКАЗИВАЊЕМ: Градски буџет доведен у питање, Станивуковић апеловао да се седница одржи

Фото: ГУ Бањалука

Градоначелник Бањалуке  Драшко Станивуковић је најавио да ће се сутра на колегијуму разматрати одгађање седнице Скупштине града, те апеловао да се то не ради, јер Бањалука у том случају неће добити буџет до јуна, а већ у априлу ће бити доведене у питање плате запослених у градској администрацији, социјална и давања за Дом здравља...

- Ако треба да се седница Скупштине града одржи у дворани Борик, да седимо на 50 метара удаљености, да дође мањи број одборника, смањи дневни ред... Одгађати буџет до јуна, значи да водовод, канализацију, и путеве, можемо градити тек у јулу. Молим све да се дозову памети - рекао је Станивуковић.

Данас је одржана и седница Градског штаба за ванредне ситуације где је констатовано да је ситуација у овом граду тешка и изазовна, а протекле седмице, у односу на седмицу раније, број заражених вирусом корона је повећан за око 26 одсто.

Директорка Дома здравља Бањалука Невена Тодоровић је истакла да је здравстени систем дошао до граница издржљивости. Она је навела да је у протекла 24 сата прегледано око 500 пацијената са повишеном температуром и респираторним тегобама.

- Велики је притисак на ковид  амбуланту, па се уводи и четврти тим - рекла је Тодоровић.

Она је најавила да ће Бања Слатина бити претворена у ковид болницу и да ће се размотрити укључивање здравствених радника из приватних амбуланти у помоћ здравстеном систему Српске.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)