УСПЕШНА НА ШЕСТ КОЛОСЕКА: Професорку Санелу Видовић из Српца суграђани препознају по свестраности

О. НИКИЧЕВИЋ

08. 03. 2021. у 14:29

КАДА би неко у пролазу кроз Србац упитао за Санелу Видовић (42) добио би одмах одговор да је неуморна и да јој све иде од руке.

УСПЕШНА НА ШЕСТ КОЛОСЕКА: Професорку Санелу Видовић из Српца суграђани препознају по свестраности

Фото Приватна архива

И заиста, Санела је цењени професор географије у СШЦ у Српцу, али са пуно успеха бави се и другим пословима. Тако организује креативне радионице за младе, већ 15 година руководи Аматерским позориштем "Миленијум" Србац, сваког лета организатор је Еко-кампа "Дурова" у планинском селу Горња Лепеница, са мужем Бојаном производи боровнице, повремено ускаче у породичну фирму да помогне брату Срђану и уз све то подиже троје деце, Страхињу (10), Вељка (8) и трогодишњу мезимицу Ђурђу.

- Тачно је све што сте набројали. Радне навике стекла сам код својих родитеља Момира и Бране који су школујући мене и брата успели да подигну производни погон у коме ради око 30 радника, где смо и ми као деца зарађивали свој џепарац - каже Санела и додаје да је за успех у сваком послу потребна добра организација и мотив.

ЗАСАД ПОПРАВЉА КУЋНИ БУЏЕТ

ПРЕ четири године подржала сам и идеју супруга Бојана да подигнемо засад од 1.500 боровница у Старом Мартинцу на пола хектара који већ одлично рађа. То ће нам поправити породични буџет, а главни берачи биће наша деца ако желе да зараде џепарац за одлазак на море и излете, јер ће само тако знати ценити новац који зараде - каже Санела.

Санела каже да је Србац као мали градић годинама желео да има своје позориште јер га то чини садржајнијим местом за живљење.

ПОНОС Санелино троје деце у засаду, Фото О. Н.

- Тако сам са групом младих ентузијаста и уз велику подршку глумице Народног позоришта РС из Бањалуке Слађане Зрнић 2006. основала Аматерско позориште "Миленијум" да би данас имали глумачку екипу од 35 чланова са којом смо увежбали више представа и стекли бројна признања на фестивалима у Бањалуци, Дервенти, Прњавору, Бугојну, Коњицу и Српцу - каже Санела.

Еко-камп "Дурова" такође је популаран више од 10 година и у њему учествују млади, који изводе акције чишћења планинског потока, уређења спортских терена, излетишта... По речима Санеле, ангажовањем младих волонтера реализовано је више мини-пројеката од којих су најважнији санација познатог извора "Макаревац", сређивање просторија за рад МЗ Ножичко, садња парковског дрвећа, организовање школе пливања...

- Рад добро дође и за физички и интелектуални развој, а његов резултат је напредак, задовољство постигнутим, бољитак у сваком погледу и највише од тога срећна породица која гарантује будућност властитој деци - порука је професорке из Српца.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)