НЕПОВОЉНА СИТУАЦИЈА У БИЈЕЉИНИ: Градски штаб упозорио - највећи број заражених има тешку клиничку слику

В. Митрић

05. 03. 2021. у 19:54

НЕПОВОЉНА СИТУАЦИЈА У БИЈЕЉИНИ: Градски штаб упозорио - највећи број заражених има тешку клиничку слику

Фото: В. Митрић

ЕПИДЕМИОЛОШКА ситуација на подручју Града Бијељина неповољна је, са тенденцијом погоршања – саопштено је након ванредне седнице Градског штаба за ванредне ситуације.

У протекла 24 часа број новооболелих у Бијељини је 20, у Ковид-болници тренутно је на лечењу 39 пацијената, 19 је животно угрожено, а 12 на респиратору.

- Повећан је број пријема на болничко лечење, а највећи број збринутих има тешку клиничку слику – истакао је командант Штаба, градоначелник Љубиша Петровић, додајући да забрињава повећање броја обољелих млађе животне доби са тежом клиничком сликом.

Број тренутно активних случајева на подручју града је 236, а међу њима је и троје деце школског узраста – подаци су из бијељинског Дома здравља и Болнице „Свети Врачеви“.

Петровић је рекао да вакцинација становништва почиње у понедељак, и да је Дом здравља и кадровски и организаицоно спреман за те активности.

На седници је разматрана и могућност затварања Ковид-болнице у Дворовима и донета је одлука да она, због погоршања епидемиолошке ситуације, ипак, до даљњег остане у раду.

Градски штаб ускладио је све мере са републичким, према којима се, између осталог,  забрањују сва јавна окупљања у групама већим од 50 лица, сва приватна окупљања у групама већим од 10 људи, рад фитнес центара, организоване рекреативне активности, тренажни процеси  и такмичарске активности спортских организација  и спортиста свих узраста, осим префесионалних,  организација и извођење музике уживо у угоститељским објектима, а   ограничава се број присутних особа у угоститељским објектима. У складу са прописаним мерама, обавезују се суграђани да носе заштитну маску у затвореном простору  и да се придржавају физичког растојања од два метра, па им се препоручује да на отвореном простору, такође, користе маску, уколико није могућа физичка дистанца.

Градоначелник је оценио да су поједине  мере Републичког штаба за ванредне ситуације нелогичне, попут забране одржавања тренинга, а  истовременог допуштања окупљања  у кафићима.

- Спорт је, у том смислу, неправедно третиран - мишљења је Петровић.

Командант Штаба је поручио да ће током предстојећег викенда, када се обележава Дан жена – 8. март, бити појачан рад инспекцијских органа и апеловао на суграђане да се суздрже од окупљања и прославе.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)