ДИРЕКТОР ШКОЛЕ ПРИЗНАО КРИВИЦУ: Мени дај 1.000, а ти ћеш зарадити 15.000 евра

Р. С.

02. 03. 2021. у 15:12

БИВШИ директор Основне школе „Вук Караџић" у Омарској Ведран Старчевић (38), а који је ухапшен крајем прошле године, признао је кривицу за кривична дела примање мита и злоупотреба службеног положаја или овлашћења.

ДИРЕКТОР ШКОЛЕ ПРИЗНАО КРИВИЦУ: Мени дај 1.000, а ти ћеш зарадити 15.000 евра

Depositphotos

Он је склопио споразум са Републичким јавним тужилаштвом који је данас прихватио Окружни суд Бањалука.

Споразумом је предвиђена условна осуда, те ако у у периоду од две године понови кривична дела биће осуђен на осам месеци затвора. Такође, предвиђена је и новчана казна од 5.000 КМ, као и мера безбедности у виду забране обављања дужности директора било које образовне установе на пет година.

Изрицање пресуде заказано је за четвртак.

Оптужница Тужилаштва РС теретила га је да је крајем прошле године од раднице школе Александре Б. која је била запослена као "заменска учитељица" са уговором на одређено време, тражио и примио мито како би је задржао на радном месту.

- Изјавио је да ће се свим силама борити да је задржи на радном месту, те да она у уговорном периоду може зарадити 30.000 КМ, а да њему треба дати 2.000 КМ које нису за њега, него неког другог - наводи се у оптужници.

Након тога јој је понудио да укупан износ плати у две рате, а прво је примио 1.000 КМ означених новчаница, док је преостали износ требало да прими до марта 2021. године. Ухапшен је 10. децембра прошле године у акцији Управе за организовани и тешки криминалитет МУП-а РС и Полицијске управе Приједор, а под надзором Републичког јавног тужилаштва РС.

Старчевић је данас у судници изразио кајање због почињених кривичних дела.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)