ХОРОР НА ПРУЗИ КОД ПРИЈЕДОРА: Воз се закуцао у возило, погинула жена - делови аутомобила разбацани на све стране

Новости онлине

01. 03. 2021. у 19:29

КРИСТИНА Ц. (36) из Приједора погинула је када на пружном прелазу, у приједорском насељу Тополик, путнички воз ударио у њен аутомобил марке „опел астра“.

ХОРОР НА ПРУЗИ КОД ПРИЈЕДОРА: Воз се закуцао у возило, погинула жена - делови аутомобила разбацани на све стране

Фото: Танјуг

Воз је саобраћао на релацији Бањалука - Приједор, а она је била сама у возилу. Враћала се према граду, након што је претходно у једно тамошње насеље одвезла пријатељицу.

– Из засад непознатих разлога, „астра“ се нашла на прузи у тренутку наиласка воза. Воз је ударио у њену страну возила и није јој било спаса, погинула је на месту. Воз се зауставио неких 500-600 метара од места удара. Делови возила су били разбацани на све стране, а призор је био стравичан – испричао је извор.

Очевици кажу да су због ове несреће морали реаговати и приједорски ватрогасци, који су секли возило како би извукли девојку.

Мештани кажу да машиновођа није успео да закочи воз, те да је удар воза у аутомобил био толико јак да се чуо широм насеља.

Комшија, који је чуо удар, одмах је истрчао из куће и покушао да помогне, али је девојка већ била мртва.

Један мештанин прича да је и он пре неколико година сведочио несрећи у којој је од удара воза погинуо младић из комшилука, те поручује да што пре треба поставити бољу сигнализацију на овом прелазу.

– Често буде магла, а када је киша онда се тек ништа не види. Такође, расвета код пружног прелаза не ради често. Не знамо зашто не ставе рампу. Гинули су пешаци, а и возачи. Једном су четири младића погинула. Њих тројица су из Врбица возили комшију кући у Тополик и сви су погинули. Тада је пљуштала киша – испричао је један од мештана.

Додају да су у једној од ранијих несрећа погинула два рођака.

– Понекад се уопште не чује да машиновођа свира. Деси се и да се људи замисле па не виде да иде воз. Зато сматрамо да би требало поставити светла, која треперењем упозоравају на близину воза – каже једна мештанка.

(Српскаинфо)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)