"О ЈАСЕНОВЦУ ЈЕ ДЕЦЕНИЈАМА СКРИВАНА ИСТИНА": Додик са највећег српског стратишта јасно поручио - Не смемо заборавити злочине

Танјуг

28. 02. 2021. у 18:03

О ЈАСЕНОВЦУ ЈЕ ДЕЦЕНИЈАМА СКРИВАНА ИСТИНА: Додик са највећег српског стратишта јасно поручио - Не смемо заборавити злочине

Фото: Танјуг/Зоран Жестић

СРПСКИ члан Председништва БиХ Милорад Додик оценио је након посете патријарха Порфирија манастиру Јасеновац да је веома важно то што је то била прва црквена посета поглавара СПЦ имајући у виду значај тог места и чињеницу да је на том месту српски народ страдао.

Како је рекао Додик новинарима у манастиру Јасеновац где је присуствовао доксологији која је служена поводом посете патријарха Порфирија, о Јасеновцу је скривана истина деценијама, а откривање те истине мора да буде трајни и свакодневни задатак свих нас и то једнако као и молитве за помирење, разумевање и миран суживот свих који живе на том подручју.

Република Српска ће за манастир Јасеновац дати 100.000 конвертабилних марака како би се завршила обнова српске школе, казао је Додик.

Захвалио се хрватским властима које, како каже, дају подршку да се врши реконструкција и обнова тако важних објеката за сам српски народ.

- Ово је посебан дан и за мене - казао је Додик и захвалио се патријарху Порфирију и владици Јовану на позиву и гостопримству.

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)

električar

28.02.2021. 21:54

Ko je, bre, skrivao istinu ? Kome to pričate i zašto ? U poslednjih dvadeset godina skriva se istina o celom Drugom svetskom ratu, iz revanšističkih razloga. A istina o Jasenovcu, kao i ostalim stratištima iz tog perioda ispada kao kolateralna šteta da se ne bi mnogo govorilo u Drugom svetskom ratu. Mislite da to narod ne vidi... Vidi, vidi, ne brinite ...

Nostradamus

01.03.2021. 07:53

O kakvom skrivanju se radi i ko je to namerno radio, niko ne objasnjava?. Kakvu istinu treba da saznamo, jos manje je poznato, a jedino sto znamo su recenice koje se ponavljaju da bi se narod odrzao nacionalno budnim.