"ИГРАНКА БЕЗ ПРЕСТАНКА" : На Сокоцу након новембарских избора, бачелника Бјелицу пропитује "позиција"

Р.Миловић

28. 02. 2021. у 12:47

ИГРАНКА БЕЗ ПРЕСТАНКА : На Сокоцу након новембарских избора, бачелника Бјелицу пропитује позиција

Фото: Р. Миловић

ЗВАНИЧНО, кампања за Новембарске Изборе 2020. године је почела у октобру 2020. а незванично много раније, јер је требало агитовати у придобијању кандидата за Изборне листе, а након Новембра, лобирање за "отимање" туђих одборника и прављење Скупштинске већине.

Ништа од тога није мимоишло Соколац у којем је Милован Бјелица (СДС) добио трећи мандат за начелника, а изгубио Скупштинску већину, пошто је један од три одборника ДНС, направио Скупштинску већину са СНСД, Демосом и Уједињеном Српском.

Довољан разлог и повод за "игранку без престанка", јер сад Већина условљава и приморава Бјелицу да "одустане" од својих канддата за заменика начелника и начелнике Оделења, јер су пре тога изабрали по својој жељи председника, потпредседника и секретара СО Соколац, али и Комисију за  избор и именовања, најважнију у низу других комисија и Одбора. У "зони" притиска су и готово свакоднена "Пропитивања" начелника Бјелице, за све оно што се а Сокоцу догодило на почетку овог 21.века. 

Фото: Р. Миловић

 

Стигло се до 11 Питања и Одговора.

 - На велико задовољство "одговарам" на Питања из "кухиње" нове скупштинске позиције, јер ме оптужују за догађаје у Сокоцу у време пре 2012. године, када је СНСД водио Соколац. Рачунају да је то народ заборавио када су они водили приватизацију предузећа и колектива, Установа, фарми, па до укидања Ратне војне Болнице у Сокоцу, стављања у стечај Хотела Романија, Водовода, те као ни у једној другој општини у Републици Српској, у стечај је за њихове владавине отишао и ФК “Гласинац“.

Успео сам за минулих осам година са сарадницима и грађанима Сокоца да све "промашаје" из прошлости "попеглам", оживим, активирам, па је данас Соколац постао препознатљива општина са разрешеном комуналном инфраструктуром и водоснабдевањем више од 40 села на граници са Рогатицом, који никада нису имали  "чешмушу" већ се водом за пиће снабдевали из чатрња, базена, сакупљајући кишницу.

Препорођена је Индустријска зона, Привреда је у успону, цвета Спорт и туризам, град је чист и уредан, а све више асфалтних путева стиже у села. Отворене су бројне друге претпоставке, урађени нови пројекти, а успостављено поверење са Међународним организацијама и Банкама, Владама у РС и ФБиХ, који су у великом броју пројеката, допринели данашњем изгледу Сокоца и отворили нове перспективе  развоја.

Битно је да да сам на свих 11 питања, дао чињеницама "потркован" одговор, а знам да ће их бити и наредних дана, чему сам им унапред захвалан – каже за "Новости" Милован Бјелица, којем је ових дана честитку на Трећи избора за Начелника, упутила и Кетлин Кавалек, амбасадор и шеф Мисије ОСЦЕ у БиХ.

Фото: Р. Миловић

 

Пролеће у фебруару, у очекивању Зиме на ових 870 метара надморске висине, где се налази центар Сокоца, неће ни мало бити лаки за Милована Бјелицу, који је годинама савлађивао и "ледене" стазе.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)