СРБИ СЕ ПИТАЈУ: Додик жестоко одговорио на нове нападе на Српску и открио шта је рекао Шмиту (ВИДЕО)

Novosti online

26. 02. 2021. у 17:22

РЕПУБЛИКА СРПСКА ће и даље инсистирати на слову Дејтонског споразума и одредбама свога Устава и на тај начин се одупрети евентуалним додатне притиске нове америчке администрације, Високог представника у БиХ и бошњачких субјеката.

СРБИ СЕ ПИТАЈУ: Додик жестоко одговорио на нове нападе на Српску и открио шта је рекао Шмиту (ВИДЕО)

Фото: Вид Благојевић

Ово је у обраћању учесницима округлог стола, одржаног у Београду, о теми "Република Српска пред новим изазовима" рекао српски члан и председавајући Председништва БиХ Милорад Додик.

Овај скуп је организован у оквиру манифестације обележавања 28. фебруара - Дана доношења првог Устава Републике Српске.

- Ништа овде не може урадити Америка, изузев радикалним методама, ништа овде не може урадити било ко други осим нас самих. Наша свест о томе да смо ми одлучујући фактор и да овде имамо животне мандате, а не политичке мандате нас опредељују. Верујте, много пута сам рекао не тим који су долазили овде и боље сам се осећао. Нема ништа горе и подмуклије кад у вама тиња незадовоство јер сте рекли да, а нисте за то. Виђао сам такве људе и они су брзо нестајали са политичке сцене. Није то "не" унапред задато - нагласио је Додик.

Додик је истакао да је то не њиховим предлозима да се руши Дејтонски споразум.

- То је не њиховом настојању да слабе Републику Српску, не јачању БиХ у коју немамо поверење и не бонским овлашћењима које у споразуму не постоје - поручио је Додик.

Одговарајући на питање како да Република Српска одговори на изазове као што су најава нових притисака из САД и од високог предстаника Валентина Инцка, као и то што Бошњаци Србе називају фашистима, Додик је у видео-обраћању на трибини у Београду рекао да све зависи Републике Српске.

- Многи у БиХ са нестрпљењем чекају долазак неког новог високог представника, али Република Српска сматра да он више није потребан у БиХ и да његова мисија требала давно да буде укинута - нагласио је Додик.

Он је напоменуо да је током јучерашњег телефонског разговора са кандидатом Немачке за новог високог представника у БиХ Кристијаном Шмитом јасно нагласио да оно што је предвиђено Анексом 10 Дејтонског споразума може да буде предмет разговора и договора, а све изван тога не може.

(РТРС)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)