УБИЈЕН С ЛЕЂА: Потврђена оптужница за убиство навијача "Борца"

О.М.

26. 02. 2021. у 13:37

УБИЈЕН С ЛЕЂА: Потврђена оптужница за убиство навијача Борца

Фото: Фејсбук

ОКРУЖНИ суд у Бањалуци потврдио је оптужницу против Далибора Чамбера (47) и Милана Ђурђевића (43) из Лакташа због убиства навијача ФК "Борац" Душка Савановића (24) и рањавања Алексе Бабића (22) у Трну код Лакташа.

Чамбера оптужница терети за тешко убиство и недозвољено поседовање пиштоља, а Ђурђевића за помоћ учиниоцу после извршеног кривичног дела.

Злочин се догодио у новогодишњој ноћи око 22.30 часова испред бензинске пумпе "НИС Петрол" у Трну, код точилице за гориво. У оптужници се наводи да су Чамбер и Ђурђевић "мерцедесом Ц", који је управљао Ђурђевић, дошли на пумпу. По изласку из возила дошло је до вербалног сукоба са Савановићем и Бабић који су на пумпу дошли "мерцедесом ГЛК 220". Дошло је и до физичког обрачуна па је Чамбер извадио пиштољ "ЦЗ", калибра 9 мм пара, за који нема оружни лист, ни дозволу за ношење.

- Испалио је хитац према "мерцедесу ГЛК" који је погодио задњи леви точак. Савановић и Бабић су сели у возило и покушали да напусте лице места, али их је Чамбер зауставио. Бабић је изашао из возила и Чамбер је према њему испалио хитац и погодио у лево стопало, задовши стрелну рану - наводи се у оптужници.

Бабић је кренуо да се удаљава и Чамбер га прати, а затим га Савановић ударцем обара.

- Чамбер је пао леђима на тло и из тог положаја је испалио трећи хитац према Савановићу, који је био окренут леђима и удаљен између два - три метра од њега. Савановић је задобио прострелну рану карлице и трбуха, услед чега долази до масивног унутрашњег искрварења. Санитетом је превезен у Ургентни центар УКЦ РС где је подлегао од последица рањавања у 23.50 часова - наводи се у оптужници.

Додаје се да је Ђурђевић одвезао Чамбера с места злочина и то у непознатом правцу како би му помогао да прикрије пиштољ и друге трагове.

Уз оптужницу Тужилаштво је затражило да се Чамберу и Ђурђевићу продужи мера притвора.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)