ПРВИ ПУТ У ДЕЦЕНИЈИ: Бијељинска боллница позитивно пословала

В. М.

20. 02. 2021. у 00:31

БОЛНИЦА „Свети Врачеви“ у Бијељини пословала је позитивно прошлој години, када је остала у плусу 432.514 КМ, први пут у протеклих 10 година, каже директор установе, професор др Златко Максимовић.

ПРВИ ПУТ У ДЕЦЕНИЈИ: Бијељинска боллница позитивно пословала

Фото: В. Митрић

Професесор Максимовић каже да су успели да зауставе финасијски установе, уз благи раст, до чега је дошло домачинским односом највећег броја запослених на челу са новим менаџментом.

- Захвални смо, од срца, за подршку коју су у тешкој години борбе против пандемије вируса корона пружили оснивач ове здравствене установе Влада РС и Министарство здравсља и социјалне заштите, српски члан Председништва Милорад Додик, председник Републике Српске Жељка Цвијановић, Фонд здравственог осигурања и Института за јавно здравство Српске, као о локална заједница -каже професор др Максимовић, чијим је доласком на чело установе, у најтежем времену пандемије корона вируса, оставрен њен пословни и свеобухватно здравствени прогрес.

Од других партнера издвојио је  Црвени крст. Подсетио на велику хуманитарну акцију уз значаја допринос  Славена Ристића и других донатора који су заједно прикупили више од 100 хиљада КМ за куповину респиратора. Максимовић је поменуо и  Удружење из швајцарског града Тићина, Удружење „Тројеричица“ из Бијељине и бројне друге донаторе.

-Одлично смо реаговали у ковид условима, а имали смо 1.300 хоспитализованих и никад се није тражио кревет више, није недостајало кадра и опреме, као ни ентузијазма и храбрости запослених у болници – прича професор др Максимовић.

Како каже донете су праве одлуке у право време, као што је формирање додатне ковид болнице уочи другог таласа вируса корона.

Максимовић је рекао да бијељинска болница још има обавезе из ранијег периода, веће од 20 милиона КМ, али је изразио уверење да ће у наставку позитивног пословања и уз подршку целе заједнице и то бити решено на најбољи начин. Похвалио је и сарадњу коју болница има са медицинским факултетима у Бањалуци и Фочи и за ову годину најавио улагање у знање, наводећи да је то инвестиција која се увек исплати.

Осим позитивног послованај, Максимовић је истакао да је болница „Свети Врачеви“ у Бијељини у прошлој години обезбиједила сталан рад Ангио –сале, ПЦР лабораторије за целу регију, отворен је ХИСПА центар, покренуте операције катаракте најсавременијом методом ФАЦО, а листе чекања за кардиолога и реуматолога, које су биле и до четири месеца, скраћене су на 20 дана код кардиолога и 15 дана код реуматолога.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)