ПОБЕДИЋУ И ОПОЗИЦИЈУ И НЕПРАВДУ: Борис Јеринић, градоначелник Добоја и кандидат СНСД на поновљеним локалним изборима

Љ. ЂУРИЋ - С. МИШЉЕНОВИЋ

17. 02. 2021. у 07:13

ПОБЕДИЋУ И ОПОЗИЦИЈУ И НЕПРАВДУ: Борис Јеринић, градоначелник Добоја и кандидат СНСД на поновљеним локалним изборима

Борис Јеринић / Фото град Добој

ПОНОВЉЕНИ избори у Добоју само ће потврдити резултате које смо остварили 15. новембра, и у то немам апсолутно никакве сумње.

Разлика у броју гласова између мене и мојих противкандидата је прави одраз стања на терену, узимајући у обзир то да је један од њих већ покушао освојити мандат градоначелника и прошао је врло неславно, а у међувремену нема ниједан резултат који би то стање поправио. О другом кандидату је све рекао број гласова које је имао у новембру, каже у интервјуу, за "Новости", Борис Јеринић, градоначелник Добоја и кандидат СНСД и поручује да ће на изборима у недељу победити и опозицију и неправду.

* Да ли су оправдано поништени резултати новембарских избора?

- Не! Све оно на шта је опозиција дала примедбе је унапред припремљена кампања, и ми смо, што је најгоре, знали за то. Нажалост, није изненађење ни поступање и став ЦИК, јер састав овог тела је политичка конструкција која је добила задатак да одради то што је одрађено.

* СП и опозиција подигли су буку да су избори покрадени?

- Иза овако велике буке крије се пад рејтинга тих странака и њихово таворење у политичком животу наше заједнице је основни разлог незадовољства. Опозиција је знала да немају ниједан резултат, ништа чиме се могу похвалити као чином добробити за град Добој, и једино што им је преостало је да оштрицу окрену ка нама, у покушају да исконструишу невероватну атмосферу. Уочи избора су се активирали, а једини начин промоције им је био стварање незадовољства путем критике власти. Народ је то казнио на гласању, и то је прави извор незадовољства.

* Ко сноси одговорност за понављање избора и трошење новца грађана?

- Одговорност ћемо тражити, а питање је да ли ће бити правог одговора са оваквим односом судских органа. Рупу у буџету и стандарду, нажалост, платиће грађани. Уместо да новац усмеримо у пројекте, ми поново штампамо гласачке листиће, и то је апсурд.

* Колико износе инвестиције у Добоју за време вашег мандата?

- У задње две године оне су достигле 40 милиона КМ директно из буџета града, а од тога 20 милиона је у припреми за реализацију. Из републичког буџета у нову болницу уложено је око 85 милиона КМ, а стотине милиона за градњу ауто-пута, од чега добар део на територији Добоја. Порези, плате, таксе, ПДВ, а пре свега нови и модерни објекти, све остаје у Добоју. Извођачи радова су ангажовали стотине радника, а 30 година уназад Добој није имао такав резултат.

"ОБРЕНОВА ГРУПА" КАО ПОДСТИЦАЈ

* СМЕТА ли вам назив "Обренова група"?

- Ако то означава, а тако је, групу људи свесних политичког тренутка, групу која свесно доноси кључне одлуке да би Добој био град успеха и напретка, групу која је спремна да издржи нападе и критике и из свега изађе ојачана, као победник, зашто би ми сметало?

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)