ЛИНТА ОДГОВОРИО БАКИРУ: Његова изјава је профашистичка, то није ништа ново

Тањуг

24. 01. 2021. у 23:34

ЛИНТА ОДГОВОРИО БАКИРУ: Његова изјава је профашистичка, то није ништа ново

Фото: Танјуг

ПРЕДСЕДНИК Савеза Срба из региона Миодраг Линта упутио је данас оштре критике на рачун председника Странке демократске акције БиХ (СДА) Бакира Изетбеговића поводом његове изјаве у којој је наговестио да су Срби лош народ.

Линта у саопштењу истиче ''да профашистика изјава Бакира Изетбеговића није ништа ново и један је од многих доказа огромне мржње Странке демократске акције према српском народу''.

- Треба да се подсетимо, између осталог, и профашистичке изјаве Бакира Изтебеговића коју је дао 20. јула прошле године у Козарцу код Приједора да је геноцид над Бошњацима почео у Крајини а кулминирао у Сребреници и да има много Срба који су склони да хладно убијају комшије - каже Линта.

Изетбеговић, како је навео, у контитунитету шири нетрпел?ивост према Србима јер одбијају да прихвате апсурдне лажи да су агресори и геноцидан народ и јер никад неће да се одрекну Републике Српске и прихвате унитарну Босну и Херцеговину по принципу "један човјек, један глас".

- Потпуно је јасно да Бакир Изетбеговић и бошњачки политичари нису одустали од политике отимања дејтонских надлежности Републици Српској и укидања механизма националног и ентитетског вета у заједничким институцијама - каже Линта.

Линта истиче да је потребно покренути снажну дипломатску, политичку и правну борбу за истину о карактеру рата у БиХ, страдању српског народа и повратку на изворни Дејтонски споразум.

- Главни кривац за рат јесте исламистички режим Алије Изетбеговића чији је темељ била ''Исламска декларација''. Српском народу је наметнут рат нелегалном сецесијом и нигде у БиХ Срби нису први напали Бошњаке. Срби су одбранили РС и прихватили Дејтонски споразум да би се зауставио рат и постигло компромисно рјешење - нагласио је Линта.

СДА и друге бошњачке странке никада нису прихватиле дејтонски компромис, сматра Линта и истиче да је због тога кл?учни интерес Србије ''да се заустави дал?е развлашћивање Републике Српске и да се започне борба за повратак надлежности које су на нелегалан начин пренете на ниво Босне и Херцеговине''.

Лидер СДА Изетбеговић наговестио је да Србе сматра лошим народом док је у петак, током гостовања у Дневнику Федералне телевизије, оштро критиковао председавајућег Председништва БиХ Милорада Додика.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)