ДОДИК ПОРУЧИО САРАЈЕВУ: На то нећемо пристати, не верујемо у могућност да БиХ опстане! (ВИДЕО)

Novosti online

24. 01. 2021. у 17:35

ДОДИК ПОРУЧИО САРАЈЕВУ: На то нећемо пристати, не верујемо у могућност да БиХ опстане! (ВИДЕО)

Фото: Танјуг/Драган Кујунџић

СРПСКИ члан и председавајући Председништва БиХ Милорад Додик рекао је данас да је у Дејтонском споразуму и Уставу речено да оно што није изричито дато у надлежност БиХ припада ентитетима, те да Српска неће прихватити иницијативу дела бошњачких политичара за увођење јединственог европског броја за хитне ситуације 112.

Додик је рекао да је то нови покушај покретања питања нових преноса надлежности на БиХ.

- Дакле, нећемо се тога одрећи и увођење јединственог броја се неће десити. То је наш број, има да буде наш и биће - рекао је у Бањалуци Додик, који је лидер СНСД-а.

Он је констатовао да Српска не верује у БиХ, а поготово после изјаве лидера СДА Бакира Изетбеговића који је Србе назвао лошим народом.

- Не верујемо у заједништво и могућност да БиХ опстане. Дакле, не желимо ништа да дамо у надлежност БиХ и то је наш легитиман став. Немамо поверења у суживот са онима који говоре као Бакир Изетбеговић. Ја никада нисам рекао да је неки народ лош. Много пута сам говорио да су Бошњаци добар народ и да имам бројне пријатеље Бошњаке који, нажалост, имају неугодности због харанге из Сарајева према Српској - рекао је Додик.

Замјеник предсједавајућег Комисије за спољнотрговинску политику, царине, саобраћај и комуникације при Дому народа Парламентарне скупштине БиХ Душанка Мајкић изјавила је недавно да српски представници неће подржати иницијативу за увођење јединственог европског броја за хитне ситуације 112, јер је то покушај покретања питања нових преноса надлежности на БиХ.

Коментаришући ову иницијативу једног броја бошњачких политичара која ће се наћи на наредној седници Представничког дома парламента БиХ, Мајкићева је навела да се увођење броја 112 поново рециклира, али да је питање заштите и спасавања у надлежности ентитета.

(РТРС)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)