БОШЊАЦИ КОРИСТЕ СРБЕ ЗА "НАПАД" НА СРЕБРЕНИЦУ!Ко профитира после одлуке Централне изборне комисије БиХ да поништи изборе у две општине РС

С. МИШЉЕНОВИЋ - Љ. ЂУРИЋ

23. 01. 2021. у 07:39

БОШЊАЦИ КОРИСТЕ СРБЕ ЗА НАПАД НА СРЕБРЕНИЦУ!Ко профитира после одлуке Централне изборне комисије БиХ да поништи изборе у две општине РС

Седница ЦИК БиХ / Фото ЦИК БиХ

НАКОН одлуке ЦИК БиХ да се пониште избори у Сребреници и Добоју, политички победници су СДА и Сарајево и ова одлука је дочекана са аплаузом у бошњачком политичком корпусу, сазнају "Новости" из извора блиских СДА.

- Странка демократске акције ће добити још једну шансу да покуша да постави Бошњака за начелника Сребренице. Ту су им "помогли" СДС и ПДП преко ЦИК БиХ - кажу саговорници "Новости" и додају да поред нове борбе за Сребреницу, бошњачке странке су и у Добоју прошле одлично. - Њихови гласови су остали и бирачка места где су Бошњаци већина неће бити поново пребројавани. Три мандата која су освојиле бошњачке странке у Скупштини Добоја су потврђени и на поновљеним изборима боре се за још неки мандат.

Док СДА и бошњачко Сарајево задовољно трљају руке, у РС се наставља политички рат СНСД са једне стране, и Српске демократске странке и Партије демократског прогреса са друге. Пребројавање крвних зрнаца и увреде нижу се као на траци. СНСД оптужује СДС и ПДП да су издали Српску и одиграли утакмицу за Бакира Изетбеговића и СДА, док они узвраћају да је управо Савез независних социјалдемократа у коалицији са Бакиром у Сарајеву.

Радован Ковачевић, портпарол СНСД, каже да је лицемерно из СДС и ПДП било да поруче након седнице ЦИК БиХ да подржавају одлуку за Добој, а не за Сребреницу.

- СДС и ПДП су издали националне интересе РС, они су послушници Сарајева. Знају да ће опет изгубити у Добоју. Очигледно настављају политику Сарајева да начелник Сребренице мора бити Бошњак. Избор грађана РС није Бакир, то никако да схвате - истиче Ковачевић.

Он каже да је све ово пробни балон за опште изборе 2022. године и да се након избора мења изборна воља грађана, као што је сада урађено у Добоју и Сребреници.

- СДС и ПДП већ сада показују да ће преко ЦИК манипулисати резултатима избора, али их морам разочарати да ће избор грађана и на следећим изборима у РС бити СНСД - поручио је Ковачевић.

Миладин Станић, члан ГО СДС, каже да је лаж да су у коалицији са Бакиром и да су за бошњаке одиграли политичку утакмицу у ЦИК БиХ.

- СНСД је у коалицији са СДА на нивоу БиХ, а не СДС. Што се тиче Сребренице неће се ништа променити и СДС остаје при подршци Младену Грујичићу. Нажалост, мислим да неће бити промене ни у Добоју, иако су поништени избори. Издајници су у Добоју и то бивши чланови СДС који сада имају дресове СНСД - каже Станић.

Игор Црнадак, потпредседник ПДП, каже да осуђује све ружне речи који су упућене након одлуке ЦИК БиХ, а дошле су од Милорада Додика.

- Ништа ПДП није издао у Сребреници то су само глупости функционера СНСД које слушамо ових дана. ПДП неће бити против српских интереса у Сребреници, а у Добоју очекујемо нове фер и коректне изборе, јер то прошли нису били - закључује Црнадак.

САРАДЊА

ИГОР Црнадак каже да је тачно да постоје српски политичари у Сарајеву који сарађују са СДА, а то је СНСД.

- Због подршке СДА су остали недавно у власти, односно није распуштен Савет минстара БиХ - поручио је Црнадак.

ПРИПРЕМИЛИ ЖАЛБЕ

МАРКО Шукало, саветник за правна питања председника СНСД, изјавио је да су спремили жалбу у којој су наведене све неправилности и малициозне радње ЦИК.

- Када би Суд БиХ одлучивао непристрасно, наша жалба би била усвојена. Одлука ЦИК да поништи изборе у Добоју и Сребреници представља сахрањивање демократије у БиХ - изјавио је Шукало.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)