ДОДИК О ОДЛУЦИ ЦИК БИХ: Не могу да пониште толико избора у Српској колико ћемо ми победити

С. М.

21. 01. 2021. у 15:57

ПРЕДСЕДАВАЈУЋИ и српски члан Председништва БиХ Милорад Додик рекао је да последња одлука ЦИК БиХ представља чисти етнички инжењеринг.

ДОДИК О ОДЛУЦИ ЦИК БИХ: Не могу да пониште толико избора у Српској колико ћемо ми победити

Фото: РТРС

Истакао је да је одлука ЦИК да се пониште избори у Добоју и Сребреници срамотна.

- Она је усмерена против Републике Српске, али исто тако то је и припрема за наредне изборе. Желе да се ослаби СНСД. Сва српска гласачка места у Сребреници су поништена, а два бошњачка нису. Овде се ради о чистом инжењерингу. ЦИК је под чистим управљањем странаца,рекао је Додик.

Поручио је да се ово није смело догодити, те додао да одлука ЦИК представља озбиљан преседан.

- Град Добој је кренуо у развој. Гради се ауто-пут, болница, дворана и сада неко то жели зауставити,навео је Додик, који је и лидер СНСД.

Додик је изјавио да се овде ради о једној срамотној коалицији СДС и ПДП, односно Мирка Шаровића и Бранислава Бореновића.

- Не могу да пониште довољно избора у Републици Српској колико ћемо ми победити. Тамо где су Срби покушава се наметнути да Срби не поштују закон. Ово је директно у функцији политичког Сарајева. Сва изборна права у Добоју и Сребреници су поништена. Ми ћемо се жалити Суду, мада је и то безвезно, јер је то све једна структура. СНСД ће почети активности да бојкотује изборе 2022. године,поручио је Додик.

Подсећамо, Централна изборна комисија БиХ поништила је данас изборе у Сребеници и Добоју, који су одржани 15. новембра 2020. године.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)