БРЧАНСКА ВЛАДА КОМПЛЕТИРАНА: Новоименовани чланови положили заклетву

М.Д.

21. 01. 2021. у 15:48

БРЧАНСКА ВЛАДА КОМПЛЕТИРАНА: Новоименовани чланови положили заклетву

Фото: М.Д.

ДВАНАЕСТ чланова Владе Брчко дистрикта БиХ положили су данас на 1. редовној седници Скупштине Брчко дистрикта БиХ свечану заклетву.

Свечану заклетву као представници српских политичких позиционих партија положили су Миленко Нинковић, шеф Одељења за пољопривреду, шумарство и водопривреду (СНСД), Ратко Стјепановић, шеф Одељења за јавне послове (СДС), Зоран Булатовић, шеф Одељења за образовање (ПДП), Богдан Братић, шеф Одељења за јавну сигурност (УС) и Томо Обреновић, шеф Одељења за јавни регистар (УС).

Такође, испред бошњачких странака свечану заклетву положили су и Сеад Шадић, шеф Одељења за здравство и остале услуге (СДА), Един Заимовић, шеф Одељења за просторно планирање и имовинскоправне послове (СДА), Недим Хамзабеговић, шеф Одељења за стручне и административне послове и Мајезудин Вехабовић, шеф Одељења за комуналне послове, оба из СБиХ.

Три члана из реда хрватског народа дала је ХДЗ и то: Перо Гудељевић, шеф Одељења за привредни развој, спорт и културу, Мирослав Гељић, шеф Одељења за европске интеграције и међународну сарадњу, и Љубица Илић, шеф Одељења за расељена лица, избеглице и стамбена питања.

Осим 12 шефова Одељења у пету изабрану Владу Брчко дистрикта именовани су и Жељко Антић као главни координатор Владе (СНСД), те Анто Домић), који ће и у наредне четири године бити заменик градоначелника Брчко дистрикта БиХ (ХДЗ). Он ће због оправданог одсуства накнадно положити заклетву.

Свечаном полагању заклетве претходило је именовање чланова Владе одлукама градоначелника Брчко дистрикта БиХ Еседа Кадрића (СДА) које су упућене у Скупштину Брчко дистрикта БиХ. Господин Кадрић је раније изабран на функцију брчанског градоначелника.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)