ЗА НАГРАДУ - СТАН! Деса испраћена у пензију уз поклон који ће памтити док је жива

Б. МИЛОШЕВИЋ

15. 01. 2021. у 16:13

ЗА НАГРАДУ - СТАН! Деса испраћена у пензију уз поклон који ће памтити док је жива

Фото: Б. Милошевић

РЕТКЕ су ситуације, посебно у приватном сектору, да су послодавац и радник у „великој љубави“.

Запослени вечито незадовољни условима рада и примањима, а надређени убеђени да радници не пружају максимум на својим радним местима.

Да може и другачије и да су задовољне обе стране,показује готово невероватан пример Грађевинског предузећа из Бијељине „Техника инжињернг“, које је својој радници, Деси Модраковић испраћајући је у пензију, поклонило ни мање ни више него - нови стан!

- Ово није поклон, ово је награда за несебичан и пожртвован рад у протеклих осамнаест година - каже Митар Гајић, власник предузећа. - Деса је била стуб наше фирме и ја за педесет година,колико радим у грађевинарству,нисам имао радника који се тако одговорно односио према послу, волео предузеће готово више од власника. Знамо то сви запослени, али то знају и пословни партнери и купци станова, који никада нису имали рекламације на Десин рад.

Драгана Гајић, директор предузећа, истиче да је Деса, поред савесног рада, несебично делила своје знање и искуство, како са руководством фирме, тако и са купцима.

- Кад нешто запне ишли смо код Десе по савет. Њен рад, тога смо сви свесни, вредео је много више од плате коју је примала - каже Драгана.

Фото: Б. Милошевић

Деса Модраковић каже да је, иако срећна, ова вест о стану за њу била и помало стресна.

- Плакала сам када су ми саопштили радосну вест о награди, нисам могла да верујем да се то може десити у данашње време - прича узбуђено Деса. - Одлазим у заслужену пензију срећна због спознаје да пожртвован и поштен рад кад-тад буду награђени. На свом радном месту увек сам имала пуну слободу и одрешене руке и радила сам онако како најбоље знам и умем. Желела сам да буду задовољни и послодавац и купац, да никога не закинем, и драго ми је да ни једни ни други нису имали замерки на мој рад. Томе је допринела и здрава атмосфера која је увек владала у колективу, сваки радник је без спутавања, могао несметано да ради оно за шта је квалификован, али и сваког дана да научи нешто ново. Желела сам јавно да поделим срећу са свима и покажем да код доброг послодавца и радник постане добар, цењен и награђен.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)