У ПРИЈЕДОРУ УХАПШЕН МЛАДИЋ: Претећи ножем од инвалида украо новац и протезу за ногу

О. М.

11. 01. 2021. у 10:06

ВИШЕСТРУКИ преступник Ранко Ракић (24) из Приједора ухапшен је због сумње да је извршио разбојништво над особом са инвалидитетом, од кога је украо новац, протезу за ногу и мобилни телефон како би га онемогућио да позове полицију.

У ПРИЈЕДОРУ УХАПШЕН МЛАДИЋ: Претећи ножем од инвалида украо новац и протезу за ногу

Фото: О. М.

У ПУ Бањалука наводе да се Ракић сумњичи да је на Божић 7. јануара кроз полуотворен прозор ушао у приватну кућу и уз претњу ножем од власника отео торбицу у којој се налазило 200 марака.

- С обзиром на то да је оштећени особа са инвалидитетом Р. Р. је од њега украо протезу за леву ногу, као и мобилни телефон с намером да га спречи да позове полицију - рекла је портпарол ПУ Бањалука Данијела Мучибабић.

Незванично сазнајемо да је полиција протезу пронашла у смећу једне комшијске куће. Осим за разбојништво Ракић је осумњичен и да је извршио две провале у киоскеу Бањалуци. Након криминалистичке обраде Ракић је пуштен на слободу и против њега ће бити поднесена пријава Окружном јавном тужилаштву у Бањалуци.

Ракић има богат криминални досије. Полиција је против њега подносила на десетине пријава и сумњичи га за стотињак кривичних дела. Последњи пут хапшен је у октобру након што је украо "мерцедес" с којим је изазвао две саобраћајне несреће и побегао. И раније је хапшен због крађа аутомобила, одузимања и оштећења туђе ствари, тешких крађа, тешких телесних повреда, крађа и других кривичних дела. Средином године надзорне камере су га снимиле у крађи пластичне лутке. И Немачка полиција га је сумњичила да је од 2016. године починио 36 кривичних дела.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)