СТАЈАЛА ЈЕ НА ТРОТОАРУ И - ПОГИНУЛА: Подигнута оптужница против Прњаворчанина, пијан колима усмртио девојчицу (13)

О. МАТАВУЉ

10. 01. 2021. у 22:36

СТАЈАЛА ЈЕ НА ТРОТОАРУ И - ПОГИНУЛА: Подигнута оптужница против Прњаворчанина,  пијан колима усмртио девојчицу (13)

Фото Н.Ђурић

ОКРУЖНО ружно јавно тужилаштво Бањалука подигло је оптужницу против Нисвета Мујкића (25) из Прњавора, којом се терети да је у стању тешког пијанства аутомобилом "голф" усмртио 13-годишњу Вању Рудић, ученицу ОШ "Бранко Ћопић" из Прњавора.

Мујкићу је на терет стављен најтежи облик кривичног дела угрожавање саобраћаја, за које је запрећена казна од три до 15 година затвора.

Трагедија се догодила 10. октобра прошле године у 21.29 у улици Лазе Лазаревића у центру Прњавора. Девојчица је стајала на тротоару, када је на њу налетео "голф" и на месту је убио. У оптужници се наводи да је Мујкић возио пијан, са 2,01 промила алкохола у крви. Возио је брзином од најмање 105,6 километара на час, иако је у тој улици брзина ограничена до 40.

Према наводима из оптужнице Мујкић се налазио у стању тешког пијанства, услед које је његова способност да схвати значај дела и способност управљања поступцима била битно смањена.

- Мујкић се у такво стање сам довео тако што се око 17 часова "голфом" довезао до кафића "Сквер" у којем је до 21 час конзумирао алкохол, иако је био свестан чињенице да ће наставити да вози, те да ће таквим понашањем угрозити јавни саобраћај и довести у опасност животе људи - наводи се у оптужници.

ПРОДУЖЕН ПРИТВОР

НИСВЕТ Мујкић је после стравичне несреће ухапшен и одређен му је притвор. Након потврђивања оптужнице Окружни суд у Бањалуци меру притвора је продужио до даљњег.

Појашњава се да је Мујкић био у друштву са Срђаном Стојчиновићем и инсистирао је да вози, када су из "Сквера" кренули према кафе бару "Лејди", иако се Стојчиновић претходно довезао својим возилом. Мујкић је возио, а Стојчиновић је седео на месту сувозача.

Фото "Фејсбук"

- Крећући се из Београдске улице ка центру Прњавора, Мујкић се укључио у улицу Лазе Лазаревић возећи насилничком, дупло већом брзином од најмање 105,6 km/h где је брзина знаком ограничена на 40. При проласку кроз хоризонталну кривину дошло је до дестабилизације и заношења "голфа", који је прешао на тротоар и плочник испред градске паркинг-гараже где је левом бочном страном ударио у задњи део тела малолетне Вање Рудић, која је стајала на плочнику - наводи се у оптужници.

Од силине удара тело девојчице набачено је на угао градске гараже и пало је на плочник. У удару девојчица је задобила преломе костију лобање, лица, кичменог стуба, кључне кости, нагњечење плућа, расцепе слезене и јетре и на месту је остала мртва. Мујкић је прошао без повреда, док је Стојчиновић задобио лакшу повреду шаке.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)