КОНСТИТУТИВНА СЕДНИЦА ГРАДСКОГ ПАРЛАМЕНТА БАЊАЛУКЕ: Младен Илић из СНСД изабран за председника Скупштине града

С.М.

05. 01. 2021. у 14:46

МЛАДЕН Илић (СНСД)је изабран за новог председника Скупштине града Бањалука са 20 гласова за, док је осам било суздржано. За потпредседника Скупштине града Бањалука изабран је Саша Чудић, одборник из реда националних мањина.

КОНСТИТУТИВНА СЕДНИЦА ГРАДСКОГ ПАРЛАМЕНТА БАЊАЛУКЕ: Младен Илић из СНСД изабран за председника Скупштине града

Фото: Град Бањалука

Избором Илића на место председника Скупштине града Бањалука, СНСД је потврдио да има већину у градском парламенту.

Пре избора руководстава Скупштине Драшко Станивуковић, градоначелник Бањалуке, као и одборници у Скупштини града, положили су свечану заклетву. Највећи број одборника у новом сазиву Скупштине града ће имати СНСД са девет одборника, док ће у редовима ПДП наредне четири године бити седам одборника.

Градоначелник Драшко Станивуковић је казао да се нада да ће са Илићем учинити много тога.

Оно што је битно навести јесте да ће Бањалука у наредне четири године на две најважније функције у граду имати младе људе. Нови градоначелник Драшко Станивуковић има 27 година, а Младен Илић нови председник градске Скупштине има 24 године!

– Поштовани Младене, имате 24 године, ја имам 27 и изабран сам за градоначелника Бањалуке. Вероватно многи скептици ће рећи: “Шта могу ти људи?”. Ја бих волио рећи да можемо учинити много тога. Имамо снагу и вољу. Политика за мене неће бити препрека и у том смислу могу рећи да сам сретан што сте предложени. Имаћемо прилику да се упознамо и да сарађујемо – казао је Станивуковић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)