НОВИ САЗИВ ГРАДСКОГ ПАРЛАМЕНТА У БАЊАЛУЦИ: Одбијен предлог Смиљање Бабић Моравац за одлагање седнице

С.М.

05. 01. 2021. у 12:34

НАКОН скоро сат и по закашњења у Бањалуци је почела конститутивна једница новог сазива градског парламента. Радно Председништво новог сазива скупштине чине најстарији одборник Смиљана Бабић Моравац, Иван Бегић и Младен Илић. Бабић Моравац је на почетку тражила да се седница одгоди јер је по њеним речима тек јуче добила дневни ред. Овај предлог је одбијен.

НОВИ САЗИВ ГРАДСКОГ ПАРЛАМЕНТА У БАЊАЛУЦИ: Одбијен предлог Смиљање Бабић Моравац за одлагање седнице

Фото: А. Чавић

Иначе седница новог сазива градског парламента требала је почети у 10 часова али није јер новинари нису могли присуствовати седници. Након сат и по расправе  о овом проблему исти је решен и медији ипак присуствују седници.

Драшко Станивуковић, градоначелник Бањалуке, је рекао да ће напустити седницу Скупштине града ако медијима не буде омогућен приступ седници.

-Звао сам секретара Народне скупштине и стручну службу НС РС, они тврде да медији немају акредитације. Ја нећу присуствовати седници градске Скупштине ако медији не могу присуствовати седници, рекао је Станивуковић.

Додао је да је зауставио почетак седнице градске скупштине, те да ће клуб одборника ПДП такође напустити седницу.

-Нека заврше прву једницу без градоначелника. Верујем да ће седницу напустити и наши коалициони партнери, казао је Станивуковић. Истакао је да су у НС РС понудили да медији седницу прате преко преноса уживо, те да изјаве добијају након сваке тачке дневног реда.

Станивуковић је реако да су одборници владајуће коалиције прво хтели наставити седницу без градоначелника и присуства медија, а да су сада променили мишљење, те и они одбијају присуствовати седници ако медијима није омогућен улазак.

-Мислим да је разлог овог неспоразума лоша координација између стручне скупштинске службе града и РС, навео је Станивуковић.

Игор Шукало, секретар Скупштине града Бањалука, рекао је да је НСРС добар домаћин који је градској скупштини уступио простор за одржавање седнице.

-У претходном периоду седнице Скупштине града Бањалука одржаване су у сали градске скупштине, а од појаве вируса корона одржаване су у Банском двору, где се сада одвијају активности у вези са Даном Републике, рекао је Шукало.

Наиме, медијима је испред НС РС речено да не могу присуствовати овој седници градске скупштине, те да ће бити омогућен пренос уживо на ТВ Симић. На овој седници би требало, између осталог, да буду именовани председник и потпредседник градске скупштине, заменик градоначелника, да буду потврђени мандати нових одборника, да се разреши секретар Скупштине и именује вршилац ове дужности.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)