СТИГАО ЖЕСТОК ОДГОВОР БАКИРУ: РС нико не може укинути!

Novosti online

05. 01. 2021. у 09:56

РЕПУБЛИКУ Српску нико не може укинути јер је она трајно потврђена Дејтонским мировним споразумом, изјавио је председник Републичке организације породица заробљених, погинулих бораца и несталих цивила Вељко Лазић.

СТИГАО ЖЕСТОК ОДГОВОР БАКИРУ: РС нико не може укинути!

Фото: Танјуг

- Република Српска је за нас светиња јер су за њену одбрану најбољи српски синови дали живот. Нама су оставили у аманет да вечно чувамо и славимо Републику Српску - рекао је Лазић Срни поводом обележавања 9. јануара – Дана Републике Српске.

Коментаришући захтев лидера СДА Бакира Изетбеговића за изменама Устава БиХ без ентитета и кантона, Лазић је оценио да би то била опасна авантура са несагледивим последицама по даљи опстанак БиХ и мира на овим просторима и региону.

- Политичко руководство Републике Српске, као и српски народ, борци, ратни војни инвалиди и породице погинулих бораца никада неће пристати на измену Устава БиХ у којој не би било Републике Српске - поручио је Лазић.

Република Српска обележава Дан Републике 9. јануара јер је тог датума 1992. године основана под првобитним називом Српска Република БиХ.

Основали су је српски посланици у тадашњој Скупштини БиХ, након што су прегласани у кључним питањима о опстанку Југославије, а припадници друга два народа кренули у сецесију мимо воље Срба, који су имали конститутивни статус.

(Срна)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)