ТРАКТОРИМА КРЕНУЛИ И ПРЕМА РАЧИ: Пољопривредници блокирали царински терминал у Градишци

С.М.

28. 12. 2020. у 12:32

ПОЉОПРИВРЕДНИЦИ БиХ јутрос су тракторима блокирали царински терминал у Градишци како би указали на потребу да се заштити домаћа производња, а помоћ и решење проблема траже од надлежних институција БиХ.

ТРАКТОРИМА КРЕНУЛИ И ПРЕМА РАЧИ: Пољопривредници блокирали царински терминал у Градишци

Фото БНТВ

То се поготово односи на заштиту домаће производње. Нешто после 11 часова пољопривредници с тракторима из правца Бијељине кренули су према царинском терминалу Перић, који се налази на граничном прелазу Рача.

Блокаду граничних терминала пољопривредници ФБиХ и РС најавили су претходних дана, због незадовољства прекомјерним увозом пољопривредно-прехрамбених производа.

- Наши захтеви су јасни - заштита домаће производње, увођење прелевмана и царина, и смена министра спољне трговине и економских односа БиХ Сташе Кошарца,изјавио је синоћ Саво Бакајлић, председник Удружења пољопривредника села Семберије и Мајевице, за БНТВ.

Бакајлић је рекао да је Организациони одбор донио одлуку да се блокирају два гранична терминала , терминал са прелаза Рача и Павловића мост који је у Дворовима, а и да се блокира терминал у Градишци.

- Ми смо се обраћали свим ресорним министарствима и министру Кошарцу, али они до сада нису ништа учинили да заштите домаћег произвођача. Они имају потпуно другачији став од нас, хоће да нас што више разједине, да нас посвађају да би могли да с нама манипулишу. Овде је све јасно, увознички лоби ради у спрези са политиком, каже Бакајлић.

Он је истакао да поједини пољопривредници, ако не дође до решења, траже да се блокирају сви гранични прелази.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)