ЗАПЛЕНИЛИ 16 КИЛОГРАМА ДРОГЕ: Припадници СИПА у уторак у акцији "Југ" на 13 локација ухапсили десет нарко-дилера

О. М.

23. 12. 2020. у 07:52

У АКЦИЈИ "Југ" припадници СИПА запленили су 16 килограма наркотика и ухапсили су 10 особа због сумње да су се бавили неовлашћеним прометом дроге.

ЗАПЛЕНИЛИ 16 КИЛОГРАМА ДРОГЕ: Припадници СИПА у уторак у акцији Југ на 13 локација ухапсили десет нарко-дилера

Инспектори СИПА у акцији

Портпарол СИПА Лука Миладиновић каже да је током акције откривено и заплењено 13,5 килограма сканка, и два и по килограма спида.

- Акција је спроведена у сарадњи с другим полицијским агенцијама и извршени су претреси на 13 локација у Сарајеву, Источном Сарајеву, Добоју, Тешњу и Добој Југу - рекао је Миладиновић.

Након испитивања осумњичених особа, тужилац Посебног одељења за организовани и привредни киминал Тужилаштва БиХ упутио је предлог за одређивање притвора од 30 дана за осморо осумњичених.

Мера притвора предложена је за Рефика Хасановића (50) из Сарајева, Мирзу Хоџића (32) из Добоја, Мухамеда Мудрова (34) из Добоја, Енеса Кантића (38) из Тешња, Алмира Ахмића (35) из Тешња, Алена Дугалића (31) из Тешња, Аднана Диздаревића (39) из Зенице и Недима Буквића (34) из Добоја.

Мера притвора осумњиченима у акцији "Југ" предложена је из бојазни да би, уколико би се нашли на слободи, могли уништити, сакрити, изменити или кривотворити доказе или трагове важне за кривични поступак, као и да би боравком на слободи могли поновити кривично дело.

ОДУЗЕТ СКАНК

У ОДВОЈЕНОЈ акцији инспектори СИПА су у уторак на подручју Чапљине ухапсила три особе код којих је пронађено око 30 килограма сканка. Претресли су им и стамбене објекте у Требињу. Сви су осумњичени за неовлашћену трговину дрогом.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)