ДНС У ПРЊАВОРУ О ЛОКАЛНИМ ИЗБОРИМА: Остварили најбољи резултат у историји, остају у опозицији

Н. ЂУРИЋ

18. 12. 2020. у 22:01

ДНС У ПРЊАВОРУ О ЛОКАЛНИМ ИЗБОРИМА: Остварили најбољи резултат у историји, остају у опозицији

Фото: ДНС

ОПШТИНСКИ одбор Демократског народног савеза (ДНС) у Прњавору, са освојених 1.734 гласа и три одборничка мандата у локаном парламенту, забележио је најбољи резултат у својој историји.

То за „Новости“, истиче председник Општинског одбора ове странке Драган Радић. Он напомиње да је успех готово стопостотан, тачније вишеструк, у односу на претходне изборе када је ДНС добио 928 гласова и један одборнички мандат.

- Прњаворски ДНС је, као што смо, ослањајући се на подршку народа на терену, очекивали и најављивали, са бројем освојених гласова и одборника у Скупштини општине, иза СНСД и СДС, трећа партија по снази. Сасвим мало гласова недостајало и за четвртог одборника, али не можемо а да не будемо презадовољни овим одличним резултатом - констатује Радић.

И овај 37-годишњи медицински радиолог у прњаворском Дому здравља, са 649 лична гласа што је изузмули се две највеће странке (СНСД и ДНС) најбољи појединачни резултат, представљаће ДНС у Скупштини општине.

- Радује ме да ће ми друштво у скупштинским клупама правити млади а већ респектабилни лекар у Дому здравља Бојан Суботић, као и Горан Шарчевић, угледни домаћин и самостални привредник, демобилисани борац прве категорије - истиче Радић.

ВРЕДНОВАН ДОПРИНОС РАЗВОЈУ ОПШТИНЕ

ПРЕДСЕДНИК и нови одборник ДНС-а каже да су им многобројни Прњаворчани указали поверење пре свега ценећи њихов допринос развоју општине у протекле четири године.

- Вредновали су наши суграђани зато што су многе инвестиције са републичког нивоа стигле у Прњавор захваљујући баш кадровима наше странке. Од председника Ненада Нешића до бившег министра Данета Малешевића. Са многим путевима, мостовима, кружним токовима, побољшаним статусом и изгледом наших школа, новим становима путем Секретаријата за избегла и расељена лица, наша општина је далеко функционалнија и лепша. Сигурно ћемо оправдати поверење и очекивања и у наредном периоду - оптимиста је Радић.

Челни човек партије додаје да то није победа само њих тројице изабраних одборника, већ комплетне листе од, како каже 31 одборничког кандидата, честитих домаћина, привредника, образованих младих људи, демобилисаних бораца, као и армије гласача.

Одговарајући на наше питање Радић најављује да ће ДНС у прњаворској скупштини, највероватније, деловати опозиционо и да се неће прикључити владајућем СНСД-у.

- Засад нико из владајућег СНСД-а није с нама разговарао. Но, ми свакако нећемо по сваку цену у власт. Као корективан фактор, жигосаћемо све што је лоше и штетно, а иницирати и подржати све што је добро, у општем интересу Прњаворчана. Очито је да они желе нова лица и промене, и ми смо дио тих промена - поручује Радић.

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)