ПУШТЕН ДА СЕ БРАНИ СА СЛОБОДЕ: Директор школе код Приједора признао примање мита

О. М.

11. 12. 2020. у 15:54

ВЕДРАН Старчевић, директор Основне школе "Вук Караџић" у Омарској код Приједора, пуштен је да се брани са слободе након што је приликом саслушања у Републичком јавном тужилаштву признао да је примио мито.

ПУШТЕН ДА СЕ БРАНИ СА СЛОБОДЕ: Директор школе код Приједора признао примање мита

Фото: В.Данчић

Старчевић је ухапшен јуче у акцији "Ерато" након што је од једне учитељице тражио и примио 1.000 КМ мита. Радило се симулираној примопредаји новца, која се одвијала под будним оком полиције. Након што је од учитељице узео 1.000 КМ у означеном новцу, Старчевић је ухапшен.

- Он је од учитељице, која у школи није имала стално запослење, тражио 2.000 КМ како би јој омогућио да добије уговор на неодређено. Новац је тражио у две рате од по 1.000 КМ, с тим да је учитељица другу рату требала да плати до марта наредне године - појашњава извор близак истрази.

У Републичком јавном тужилаштву РС наводе да се Старчевићу на терет ставља да је починио кривично дело примање мита, те злоупотреба службеног положаја или овлашћења.

- Изјашњавајући се на околности извршења кривичних дела, у присуству свог браниоца, В. С. је признао дела за која се сумњичи након чега је пуштен да се брани са слободе - рекла је портпартол РЈТ Драгица Тојагић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)