ПОМЕН ПАТРИЈАРХУ: Качавенда служио литургију у Манастиру Свете Петке у Бијељини

В. МИТРИЋ

04. 12. 2020. у 23:26

УМИРОВЉЕНИ епископ Звонричко тузлански, Василије Качавенда, служио је данас, на празника Ваведења Пресвете Богородице, свету архијерејску литургију и помен упокојеном патријарху српском Иринеју и епископу ваљевском Милутину, у цркви Манастира „Свете Петке“, у бијељинском насељу „Пет језера“.

ПОМЕН ПАТРИЈАРХУ: Качавенда служио литургију у Манастиру Свете Петке у Бијељини

Фото: Б. Милошевић

Епископ Василије је рекао да је „његова светост Иринеј водио мудро и посвећено Српску православну цркву, у времену које није било ни мало лако и једноставно, водећи рачуна о Цркви, роду, отаџбини својој, али и нашем васколиком расејању“.

За блаженопочившег епископа ваљевском Милутина рекао је да је његова смрт, као и патријархова, „велика штета за Српску православну цркву и све нас“.

- Владика Милутин, кога знам може се рећи од дечачких дана, био је класичан пример дивног монаха, а потом и архијереја, који је наш добри и дивни народ изнедрио и ком је био посвећен свим својим бићем – рекао је Качавенда.

Пошто је и сам био инфициран корона вирусом, позвао је вернике да буду јаки у вери, али и да поштују сваки савет лекара и мере које се примењују, како би се овој светској пошасти стало на пут.

- И данас, и сваког дана, када се молимо Богу за себе и своје ближње, помолимо се, из свег срца, за све оне које су болесни и који су у невољи, праштајмо једни другима, будимо браћа и сестре у Христу у сваком смислу и тако ћемо моћи да одагнамо од себе ово зло - рекао је владика Василије.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)